Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Periodieke schenking

Langere tijd steun bieden? Dat waarderen wij zeer! U maakt daarmee belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk, wat voortgang en continuïteit betekent bij meerjarige onderzoeksprojecten.

Periodieke afschrijving

U machtigt ons om elke maand/kwartaal/jaar een vast bedrag van uw rekening af te schrijven. Vul de machtigingskaart in en stuur hem zonder postzegel op naar Alzheimercentrum Amsterdam, Antwoordnummer 7700, 1000 SN Amsterdam.

Periodieke schenking met overeenkomst

Wij wijzen u graag op een mogelijkheid om zelf ook voordeel uit uw schenking te halen. Kiest u namelijk voor een periodieke schenking, dan is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting! Een periodieke schenking is een vaste afspraak om voor een periode van minimaal 5 jaar een gift te geven. Het VUmc Fonds, die de gelden beheert voor Alzheimercentrum Amsterdam, heeft een ANBI status. Zo kunt u meer geven zonder dat het u extra kost en levert u met uw gift een grotere bijdrage aan het waardevolle onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam.

De voordelen op een rijtje:

  • Uw jaarlijkse gift is volledig (100%) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, er zijn géén minima en maxima aan verbonden.
  • Hoe hoger de schenking, hoe hoger het bedrag dat u van uw inkomstenbelasting kan aftrekken. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen ontvangt u 33% tot 52% van het gedoneerde bedrag terug van de fiscus.
  • Uw toegezegde gift is via een onderhandse akte voor minimaal 5 jaar vastgelegd. Voor de akte wordt het model van de Belastingdienst gebruikt. Zo weet u zeker dat de vastlegging voldoet aan de eisen voor aftrek van uw inkomstenbelasting.
  • Voor het afsluiten van de akte hoeft u het huis niet uit, de akte krijgt u van ons thuisgestuurd.
  • Alzheimercentrum Amsterdam is voor langere tijd verzekerd van financiële steun voor het doen van wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Nieuwsgierig naar het voordeel voor u? Met deze schenkcalculator berekent u direct uw voordeel en dat voor Alzheimercentrum Amsterdam.

Eenvoudig een akte afsluiten

U kunt heel eenvoudig een onderhandse akte afsluiten, door dit formulier in te vullen en met kopieën van de benodigde legitimatiebewijzen naar ons toe te sturen: Alzheimercentrum Amsterdam, T.a.v. Sylvia Voogt, PK-1 Z 044,  Antwoordnummer 7700, 1000 SN Amsterdam.

U kunt ons ook machtigen om jaarlijks de donatie te incasseren, hiervoor kunt u deze betalingsvolmacht downloaden.

Na controle tekenen wij de aktes, en ontvangt u een exemplaar retour. Met deze akte heeft u het bewijs voor de Belastingdienst dat uw giften volledig aftrekbaar zijn.

Meer informatie of vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sylvia Voogt op telefoonnummer 06-11 586 169 of per mail naar s.voogt@vumc.nl.

Top
Volg ons via