Doneer nu

Leefstijl en hersengezondheid

Delen

Onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam hebben in het EuroSCD-project onderzoek gedaan naar de relatie tussen leefstijl en gezonde hersenen. Hier richtte onderzoekers zich op mensen met geheugenklachten, maar zonder een geheugenstoornis. Binnen dit project werkten wij samen met geheugenpoliklinieken in Duitsland en Spanje. Onderzocht is hoe een online leefstijlprogramma ingezet kan worden voor mensen met geheugenklachten.

HalloHersenen
Samen met de gebruikers ontwikkelden wij een website en app: ‘HalloHersenen’. HalloHersenen gaf gebruikers elke dag een tip voor hersengezondheid, een ‘Oppepper’. Daarnaast was er informatie te vinden over leefstijl en gezonde hersenen. Het onderzoek is afgerond en de website en de app (in het Nederlands) zijn inmiddels niet meer beschikbaar. Alle informatie van de website en uit de app kunt op deze website terugvinden. De website in het Engels, Duits en Frans is nog wel beschikbaar: www.hellobrain.eu.

Ga direct naar informatie over:

EuroSCD-project

Het EuroSCD-project was een samenwerking tussen University of Cologne, Keulen, Duitsland, en Hospital Clinic, Barcelona, Spanje enAlzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC. Van Alzheimercentrum Amsterdam zijn betrokken: Sietske Sikkes, Linda Wesselman en Wiesje van der Flier.

HalloHersenen - Leefstijl en hersengezondheid

v.l.n.r. Sietske Sikkes, Linda Wesselman en Wiesje van der Flier

Tijdens de ontwikkeling van HalloHersenen werkten wij samen met een team onderzoekers van Trinity College Dublin. Zij hadden binnen een Europees project teksten ontwikkeld over hersenen en hersengezondheid. Wij hebben deze teksten vertaald, aangepast en gebruikt voor HalloHersenen. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe onderzoekers internationaal kunnen samenwerkingen, om de impact van onderzoek te vergroten. Het project werd ondersteund door een Europese subsidie (FP7 grant no 304867).

Top
Volg ons via