Doneer nu

Over ons centrum

Delen

Het voorkomen van dementie. Zo jong mogelijk. Dat is het doel van Alzheimercentrum Amsterdam. Door onze actieve rol binnen (inter)nationale onderzoeken, kunnen wij nieuwe inzichten direct toepassen in de praktijk. Zo leveren wij continu de beste zorg aan onze patiënten.

Alzheimercentrum Amsterdam is een onderdeel van Amsterdam UMC. Ons centrum bevindt zich fysiek op locatie VUmc aan De Boelelaan. Inmiddels bestaat het centrum al ruim 20 jaar en werken er meer dan 100 medewerkers. Jaarlijks behandelen we duizenden patiënten uit het hele land. Naast de zorg voor patiënten is een groot deel van onze medewerkers bezig met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Alzheimercentrum Amsterdam is het diagnostiek- en behandelcentrum voor dementie, met als focus dementie op jonge leeftijd. Onze missie is dementie bespreekbaar en behandelbaar te maken en uiteindelijk te genezen.

Organisatiestructuur

Alzheimercentrum Amsterdam is onderdeel van de afdeling Neurologie van Amsterdam UMC. Ons centrum wordt gevormd door al diegenen die direct binnen de patiëntenzorg en/of het wetenschappelijk onderzoek werkzaam zijn, gehuisvest zijn binnen de fysieke omgeving van Alzheimercentrum Amsterdam en/of gefinancierd worden door Alzheimercentrum Amsterdam.

Het team

Ons team bestaat uit diverse disciplines gericht op de ziekte van Alzheimer, georganiseerd rondom patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek.

Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van ons centrum wordt uitgeoefend door prof. dr. Wiesje van der Flier (wetenschappelijk directeur) en prof. dr. Yolande Pijnenburg (medisch directeur). De droom van Wiesje en Yolande is het voorkomen van dementie. Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over hun droom.

Binnen het Amsterdam UMC en VU werkt Alzheimercentrum Amsterdam nauw samen met vele afdelingen en disciplines, de zogenaamde partners.

Wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam is ingebed in het onderzoeksinstituut Neuroscience Amsterdam, het overkoepelende orgaan van alle neurowetenschappers binnen de VU.

Top
Volg ons via