Doneer nu

Leven met dementie

Delen

Wanneer er een vorm van dementie is vastgesteld verandert het leven op den duur grondig. Dat geldt ook voor de mensen dicht om de persoon met dementie: familie, vrienden, buren en collega’s. Dementie zal veel veranderingen in het dagelijks leven veroorzaken. Dingen die eerder heel gemakkelijk deed, kunnen lastiger worden, maar met een goede aanpak lukken ze vaak toch.

En bij dementie komen ook een hele hoop praktische zaken kijken. Het is vaak lastig om te overzien wat er allemaal geregeld moet worden en waar u daar voor terecht kunt. In het blokje links van de pagina vindt u informatie over een aantal specifieke onderwerpen.

Voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten:
Voor vragen over onder andere zorgvoorzieningen, locaties van dagopvang, specifieke lotgenotencontact en de diagnose dementie op jonge leeftijd kunt u bij onze experts terecht.

Zij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar via telefoonnummer: 020-4444999. U komt in een menu waarna u in contact komt met een expert.

Website met informatie

Het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd maakt zich sterk voor excellente zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie. Zorgprofessionals werkzaam bij organisaties uit heel Nederland zijn bij ons aangesloten. Zij helpen jonge mensen met dementie om te gaan met alle ingrijpende veranderingen. Het is belangrijk dat zorgprofessionals dat zo goed mogelijk kunnen doen. Daarom bevorderen we kwaliteit van zorg en deskundigheid. Bezoek de website van Kenniscentrum Dementie op Jonge leeftijd.

Op de website staat ook een overzichtskaart van aangesloten ledenorganisaties bij u in de buurt.

Top
Volg ons via