Doneer nu

Leven met dementie

Wanneer er een vorm van dementie is vastgesteld verandert het leven op den duur grondig. Dat geldt ook voor de mensen dicht om de persoon met dementie: familie, vrienden, buren en collega’s. Dementie zal veel veranderingen in het dagelijks leven veroorzaken. Dingen die eerder heel gemakkelijk deed, kunnen lastiger worden, maar met een goede aanpak lukken ze vaak toch.

En bij dementie komen ook een hele hoop praktische zaken kijken. Het is vaak lastig om te overzien wat er allemaal geregeld moet worden en waar u daar voor terecht kunt. In het blokje links van de pagina vindt u informatie over een aantal specifieke onderwerpen.

Voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun naasten:
Voor vragen over onder andere zorgvoorzieningen, locaties van dagopvang, specifieke lotgenotencontact en de diagnose dementie op jonge leeftijd kunt u bij onze experts terecht.

Zij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar via telefoonnummer: 020-4444999. U komt in een menu waarna u in contact komt met een expert.

Websites met informatie

U kunt ook terecht op website kpjd.nl. Dit initiatief is tot stand gekomen in het kader van Deltaplan dementie. Het Kenniscentrum Dementie op Jonge leeftijd streeft naar betere zorg en ondersteuning op landelijk niveau.
Bekijk de overzichtskaart op de website voor een aangesloten ledenorganisatie bij u in de buurt.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op meer informatie of contact opnemen met het alzheimercentrum: alzheimercentrum@vumc.nl.

Top
Volg ons via