Doneer nu

Liquor diagnostiek

Delen

Het Neurochemisch Laboratorium, onderdeel van de afdeling Klinische Chemie van Amsterdam UMC, locatie VUmc, is een expertisecentrum voor de analyse van de Alzheimer biomarkers amyloid beta 1-42 (abeta42), totaal tau (tau) en hypergefosforyleerd tau 181 (Ptau).

Referentielaboratorium

Het laboratorium fungeert als referentielaboratorium voor het Internationale Kwaliteitsprogramma voor deze drie Alzheimer biomarkers (International Alzheimer Quality Control study).

Tevens is prof. dr. ir. Teunissen, hoofd Neurochemisch Laboratorium, lid van de internationale adviesgroep voor Innogenetics dat een consensus protocol voor afname en analyse van deze drie Alzheimer biomarkers heeft ontwikkeld.

Protocol

Het protocol voor het verzenden van liquor naar het Neurochemisch Laboratorium kunt u hier downloaden.

Aanvraagformulier

Er kan gebruik gemaakt worden van:

  1. Een eigen aanvraagformulier met daarop de patiëntgegevens, de aanvraag van abeta(1-42), tau en ptau en het adres waarnaar de uitslag verzonden moet worden. Of:
  2. Externe aanvraagformulier klinisch chemie Amsterdam UMC, locatie VUmc met daarop vermeld alle patiëntgegevens en het adres waarnaar de uitslag moet worden verzonden.

Meer informatie

Meer informatie, inclusief een video, over het liquor afnameprotocol van Alzheimercentrum Amsterdam vindt u door op onderstaande afbeelding te klikken:Liquor diagnostiek

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen

De dag nadat de uitslagen gereed zijn, worden de resultaten per brief naar uw ziekenhuis opgestuurd.

Mocht u een desalniettemin een uitslag willen opvragen, dan kunt u bellen naar: Administratie klinische chemie, tel 020-4443876.

Top
Volg ons via