Doneer nu

Deelnemen aan onderzoek

Delen

Patiënten van Alzheimercentrum Amsterdam kunnen tijdens een bezoek aangeven mondeling geïnformeerd te willen worden over de mogelijkheden voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier kunnen we samen bekijken of er een onderzoek is dat bij u past.

Heeft uw vragen over deelname aan onderzoek dan kunt u een mail sturen naar alzheimercentrum@amsterdamumc.nl. Op dit e-mailadres kunt u tevens terecht voor algemene vragen over wetenschappelijk onderzoek.

Lopende onderzoeken

Een overzicht van onze lopende onderzoeken vindt u op de pagina lopende onderzoeken.

Geen patiënt? U kunt ook mee doen!

Ook gezonde mensen en patiënten die niet onder behandeling zijn bij Alzheimercentrum Amsterdam kunnen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Kijk voor meer informatie hierover op www.hersenonderzoek.nl.

Medicijnonderzoek

Ook kunt u deelnemen aan medicijnonderzoek. Dit is mogelijk voor patiënten met milde cognitieve stoornissen en patiënten met verschillende vormen van dementie. Medicijnonderzoek wordt uitgevoerd bij het Brain Research Center. Lees op de pagina deelnemen aan onderzoek, Brain Research Center meer over medicijnonderzoek.

Blijf op de hoogte

Regelmatig organiseert Alzheimercentrum Amsterdam kennisbijeenkomsten, Lunch & Learn bijeenkomsten, om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en dementie. U kunt op de pagina blijf op de hoogte uw e-mailadres achterlaten zodat u de uitnodigingen ontvangt voor deze kennisbijeenkomsten.

Top
Volg ons via