Doneer nu

Brain Research Center

Delen

Brain Research Center 1Brain Research Center is gespecialiseerd in klinische studies met nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met verschillende farmaceutische bedrijven. Brain Research Center is voortgekomen uit Alzheimercentrum Amsterdam.

Wat houdt onderzoek naar nieuwe medicijnen in?

Bij onderzoek naar nieuwe medicijnen wordt de werking en veiligheid van nieuwe medicijnen onderzocht. Deelnemers aan een onderzoek worden behandeld met een nieuw medicijn of soms met een placebo (niet-actief medicament). De medicijnonderzoeken in het Brain Research Center worden uitgevoerd door een team van gespecialiseerde professionals onder supervisie van een neuroloog. De duur van de onderzoeken varieert van enkele maanden tot enkele jaren.

Wie kan deelnemen?

Deelname aan medicijnonderzoek is mogelijk voor patiënten met milde cognitieve stoornissen en patiënten met verschillende vormen van dementie. Per studie gelden specifieke criteria voor deelname, die te vinden zijn op de website Alzheimer – Brain Research Center. Soms zijn er ook studies waarvoor gezonde vrijwilligers worden gezocht.

Deelnemen?

Wilt u ook deelnemen of kent u iemand die wil deelnemen? Meld u dan aan op de website van Brain Research Center.

Wilt u meer informatie?

Neem gerust een kijkje op de website: www.brainresearchcenter.nl.

Brain Research Center is elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar voor uw vragen. U kunt ook mailen op onderstaand e-mailadres:

Brain Research Center
Cronenburg 2
1081 GN
Amsterdam

Telefoon: 020-301 7170
E-mail: info@brainresearchcenter.nl

Top
Volg ons via