Doneer nu

Wetenschappelijke adviesraad

Delen

Doel

Het doel van de wetenschappelijke adviesraad is het adviseren, monitoren, begeleiden en helpen van Alzheimercentrum Amsterdam bij het realiseren van hun missie.

Samenstelling

De wetenschappelijke adviesraad bestaat uit nationale en internationale leiders op het gebied van dementie. De leden van de adviesraad zijn experts op de gebieden die relevant zijn voor de expertise en onderzoeksthema’s van Alzheimercentrum Amsterdam. De adviesraad bestaat uit zes leden, inclusief de voorzitter.

Samenstelling van de SAB (op uitnodiging):

  • Prof. Philip Scheltens, emeritus hoogleraar neurologie en oprichter van het ACA: voorzitter
  • Prof. Jeff Cummings, hoogleraar neurologie, Universiteit van Nevada, VS
  • Prof. Cath Mummery, hoogleraar neurologie, DRC, UCL, Londen, UK
  • Prof. Bradley Boeve, hoogleraar neurologie, Mayo Rochester, VS
  • Prof. Miia Kivipelto, hoogleraar neurologie, Karolinska Instituut, Stockholm, Zweden
  • Jean Georges, directeur Alzheimer Europe, Luxemburg

Overlegstructuur

De wetenschappelijke adviesraad en Alzheimercentrum Amsterdam komen jaarlijks samen tijdens een (hybride) bijeenkomst. Tussendoor vergadert de voorzitter van de adviesraad driemaandelijks met de directie van Alzheimercentrum Amsterdam.

Tijdens de jaarvergadering presenteert de leiding van Alzheimercentrum Amsterdam de voortgang van het centrum op het gebied van onderzoek en zorg en legt de adviesraad vragen en discussiepunten voor die voor hen op dat moment relevant zijn. De adviesraad maakt een kort verslag van de bijeenkomst.

Top
Volg ons via