Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Voorbereiding

Uw vragenlijst invullen

Als voorbereiding op de screeningsdag dient u de vragenlijst invullen. Deze lijst wordt naar u opgestuurd en van te voren door de dokter gelezen.

Wie gaat er mee?

De screeningsdag is een vermoeiende, volle en drukke dag met onderzoeken en gesprekken. Het is belangrijk dat u op deze dag iemand meeneemt die u goed kent. Bij voorkeur een familielid. Die kan u eventueel helpen met het beantwoorden van vragen en aanvullende informatie geven over uw klachten. Als u het prettig vindt is het ook mogelijk dat hij of zij bij de onderzoeken aanwezig is. Laat deze website ook aan hem of haar zien.

Wat mee te nemen?

  • Papieren van uw zorgverzekering of een verzekeringspasje;
  • uw geldig legitimatiebewijs;
  • een overzicht van alle medicijnen die u de laatste drie maanden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor de medicijnen die u zelf bij apotheek of drogist heeft gekocht.

Tips voor de onderzoeksdag

Trek gemakkelijke kleding aan, want u moet zich omkleden. Neem iets te lezen of te doen mee. Dit geldt ook voor degene die u begeleidt, want die moet soms op u wachten. Als u diabetes patiënt bent, is het belangrijk om tussendoortjes mee te nemen. Wanneer u een leesbril heeft is het verstandig deze mee te nemen.

De voorbereiding op de gesprekken van de dag

Bedenk van te voren wat u de dokter en andere behandelaars wilt vertellen, of welke vragen u heeft. Houdt eventueel, samen met degene die met u meegaat een dagboek of vragenlijstje bij voordat u naar de screeningsdag komt.

Hoe lang duurt de onderzoeksdag?

De dag begint doorgaans om kwart voor acht en duurt tot ongeveer vier uur, half vijf. Tussendoor krijgt u koffie, thee en een lunch aangeboden.

Op de screeningsdag zelf

Op de dag van het onderzoek meldt u zich een kwartier voor het afgesproken tijdstip bij de receptie van de polikliniek van het Alzheimercentrum in het VU medisch centrum. Een routebeschrijving kunt u vinden bij contact en route. U wordt bij de receptie opgehaald door een medewerker/vrijwilliger. Deze legt u uit hoe de dag zal verlopen en geeft aan wanneer u de onderzoeken en de behandelaars zult zien.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over de screeningsdag kunt u contact opnemen met de verpleegkundig consulent op het nummer: 020 – 444 05 57.

Komt de datum u niet goed uit?

Mocht de geplande datum niet uitkomen neem dan zo spoedig mogelijk contact op met: 020 – 444 85 48.

Top
Volg ons via