Doneer nu

Schenk met belastingvoordeel

Delen

Langere tijd steun bieden? Dat waarderen wij zeer! U maakt daarmee belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk, wat voortgang en continuïteit betekent bij meerjarige onderzoeksprojecten.

Periodieke schenking met belastingvoordeel

Wij wijzen u graag op een mogelijkheid om zelf ook voordeel uit uw schenking te halen. Kiest u namelijk voor een periodieke schenking, dan is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting! Een periodieke schenking is een vaste afspraak om voor een periode van minimaal 5 jaar een gift te geven. Stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam, die de gelden beheert voor Alzheimercentrum Amsterdam, heeft een ANBI-status. Zo kunt u meer geven zonder dat het u extra kost en levert u met uw gift een grotere bijdrage aan het waardevolle onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam.

De voordelen op een rijtje:

  • Uw jaarlijkse gift is volledig (100%) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, er zijn géén minima en maxima aan verbonden.
  • Hoe hoger de schenking, hoe hoger het bedrag dat u van uw inkomstenbelasting kan aftrekken. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen ontvangt u 33% tot 52% van het gedoneerde bedrag terug van de fiscus.
  • Uw toegezegde gift is via een onderhandse akte voor minimaal 5 jaar vastgelegd. Voor de akte wordt het model van de Belastingdienst gebruikt. Zo weet u zeker dat de vastlegging voldoet aan de eisen voor aftrek van uw inkomstenbelasting.
  • Voor het afsluiten van de akte hoeft u het huis niet uit, de overeenkomst krijgt u van ons thuisgestuurd.
  • Alzheimercentrum Amsterdam is voor langere tijd verzekerd van financiële steun voor het doen van wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Eenvoudig een akte afsluiten

U kunt heel eenvoudig een onderhandse akte afsluiten. Hiervoor hoeft u niet langer langs de notaris. Neemt u contact op met onze relatiemanager Sylvia Voogt, via tel. 06-11 586 169 of s.voogt@amsterdamumc.nl, dan sturen wij u de benodigde formulieren voor de onderhandse akte toe. U kunt vervolgens het exemplaar voor de ontvanger aan ons retourneren. Het exemplaar voor de schenker kunt u bewaren voor uw administratie. Met deze akte heeft u het bewijs voor de Belastingdienst dat uw giften volledig aftrekbaar zijn.

Meer informatie of vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sylvia Voogt op telefoonnummer 06-11 586 169 of per mail naar s.voogt@amsterdamumc.nl.

Top
Volg ons via