Doneer nu

AMYPAD diagnostiek

Delen

Projectleiders: Dr. F. Barkhof & prof. Ph. Scheltens 

Subsidiegever: Innovative Medicines Initiative (IMI), GE Healthcare, Piramal, EFPIA.

Looptijd: 2017 – 2021

Website: Amypad

Het Amyloid Imaging to Prevent Alzheimer’s Disease, of in het kort AMYPAD, project is een grote Europese studie bestaande uit twee klinische substudies, waarvan de diagnostische studie er één is. Deze substudie wordt beheerd en gesponsord door de universiteit van Genève, Zwitserland. De diagnostische studie van het AMYPAD project heeft als doel het vaststellen van de (toegevoegde) diagnostische waarde van amyloïd PET beeldvorming in de huidige klinische praktijk in het kader van de ziekte van Alzheimer. De studie beoogt in totaal 900 patiënten te includeren, waarvan 112 via Alzheimercentrum Amsterdam. Het uiteindelijk doel van de studie is op Europese schaal aantonen welke patiënten baat hebben bij het ondergaan van een amyloïd PET scan en vervolgens deze gegevens overdragen aan de regelgevende instanties zodat vergoeding voor een amyloïd PET scan vanuit de zorgverzekering mogelijk wordt.

Projectleiders:  dr. F. Barkhof & prof. Ph. Scheltens 

Onderzoekers: prof. dr. Bart van Berckel (Nucleair Geneeskundige), dr. Isadora Lopes Alves, drs. Lyduine Collij, drs. Fiona Heeman, drs. S. Ingala, drs. I. Iidow, drs. Y. de Gier.

Uw behandeld arts kan u aanmelden voor deelname wanneer hij/zij behoefte heeft aan een amyloïd PET scan bij het stellen van uw eventuele diagnose. U kunt dus niet uzelf opgeven.

Top
Volg ons via