Doneer nu

DAILY

Delen

Projectleiders: Prof. dr. W.M. van der Flier & dr. H.F.M. Rhodius-Meester

Subsidiegever(s): Health Holland

Looptijd: 2020-2023

Dit project heeft als doel digitale technologie te vertalen naar de klinische praktijk, om artsen te ondersteunen in de dagelijkse uitdaging van dementie diagnostiek. Wij ontwikkelen een computer tool, in nauwe samenwerking met artsen en patiënten, die alle complexe testresultaten vertaalt naar een duidelijk, nuttig rapport.

De kosten van dementie zijn enorm en het aantal mensen met een dementie zal de komende decennia verdrievoudigen. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, is een tijdige en accurate diagnose essentieel. Ondanks grote vooruitgang in diagnostische testen en computer technologie, is de diagnostiek van dementie vaak suboptimaal. Eenvoudige methoden zijn nodig om betere en meer consistente diagnostiek te krijgen op alle niveaus van de gezondheidszorg.

Daarom ontwikkelen we, in co-creatie met artsen en patiënten, een nieuwe rapportage module die data samenbrengt van cognitieve testen en automatische hersenenscan analyse. De rapportage module zet al deze complexe data om in een eenvoudig te begrijpen en klinisch relevant rapport. We testen deze nieuwe computer tool in de dagelijkse praktijk van geheugenpolikliniek, waarbij we ons richten op uitkomsten van clinici en patiënten.

Door dit project ontstaat een meer efficiënt en consistent diagnostisch proces. Dit egaliseert de kwaliteit van zorg voor alle geheugenpoliklinieken, onafhankelijk van het niveau van expertise. Dit is gunstig voor zowel de arts als de patiënt.

DAILY 1

Projectleider: Prof. dr. W.M. van der Flier & dr. H.F.M. Rhodius-Meester

Onderzoekers: drs. A. van Gils

ABIDE Delphi 3

 

 

DAILY

Top
Volg ons via