Doneer nu

Super Saturday met Alzheimer Socks

Datum: 22 januari 2020 Super Saturday met Alzheimer Socks
Delen

De 13-jarige Joy Dijkstra uit Utrecht en haar vader Sjouke hebben besloten om in actie te komen tegen dementie, omdat de moeder van Joy al jaren lijdt aan frontotemporale dementie (FTD). Het begon met kleine gedragsveranderingen, die steeds erger werden. Na een lange periode van onzekerheid werd de diagnose van FTD gesteld. Joy kent haar moeder Jeannette, die nu 51 is, eigenlijk niet anders dan met de ziekte.

Dementie bij jongere mensen is nog te onbekend en onbegrepen vinden Joy en haar vader. Volleybal speelt een grote rol in het leven van Joy en Sjouke, dus organiseerden zij met Volleybal Vereniging Utrecht (VVU) op 18 januari Super Saturday. Op deze speciale dag speelden ruim 40 VVU-teams hun volleybal-wedstrijden in Alzheimer Socks. Helaas kon Joy wegens een blessure zelf niet meespelen.

Wat een geweldig gezicht al die sporters op alzheimer sokken. Het aanwezige publiek kocht ook massaal Alzheimer Socks. Dankzij deze mooie actie was er niet alleen volop aandacht voor dementie op jonge leeftijd, ook werd er ruim 8.000 euro opgehaald voor onderzoek naar FTD. Super goed gedaan Joy en Sjouke, jullie zijn een enorme inspiratie!

Benieuwd wat jij kunt doen? Lees hier alles over hoe jij in actie kunt komen!

Meer informatie

> Lees hier meer over frontotemporale dementie (FTD)

> Lees hier het interview met neuroloog Yolande Pijnenburg over FTD

> Lees meer over & koop de Alzheimer Socks

Top
Volg ons via