Doneer nu

Coronavirus – informatie voor patiënten

Datum: 10 maart 2020 Coronavirus - informatie voor patiënten

Tijdens de corona-epidemie zetten we ons in om ons ziekenhuis veilig te houden. Dit doen we voor u en uw naasten en voor onze medewerkers. Dit heeft geleid tot extra maatregelen voorafgaand aan uw afspraak. Leest u deze maatregelen goed door, voordat u Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC bezoekt.

Patiëntenzorg komt weer op gang

De poliklinieken ontvangen stapsgewijs steeds meer patiënten. Wanneer u voor een afspraak naar Alzheimercentrum Amsterdam komt, loopt u geen extra besmettingsgevaar.

Veiligheid voorop

De veiligheid staat voorop, voor bezoekers, patiënten en medewerkers. Daarom gaan we de zorg voor niet-coronapatiënten in kleine stappen uitbreiden. Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, hebben we verschillende maatregelen getroffen. Zo voorkomen we de verspreiding van het coronavirus:

  • we screenen patiënten vooraf op klachten (hoesten, verkoudheid, koorts, kortademigheid)
  • we hanteren de 1,5 meter afstandsregel
  • in de poliklinieken geldt eenrichtingsverkeer
  • voor coronapatiënten zijn er speciale ruimtes
  • medewerkers met klachten die wijzen op een besmetting met het coronavirus worden getest
  • als een medewerker klachten heeft, mag hij/zij niet komen werken

Met deze maatregelen houden we ons ziekenhuis veilig. Dit doen we voor u en uw naasten en voor onze medewerkers. Op de website van Amsterdam UMC vindt u belangrijke informatie voor bezoekers, patiënten en studenten en veelgestelde vragen. U vindt hier informatie in het Nederlands en Engels.

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Interessante links

Top
Volg ons via