Doneer nu

Vandaag start Alzheimer 10-Daagse

Datum: 11 september 2018 Alzheimer 10-Daagse
Delen

Alzheimercentrum Amsterdam organiseert in het kader van Wereld Alzheimer Dag de Alzheimer 10-Daagse. Het centrale thema is ‘Om niet te vergeten’.

Tijdens deze 10-Daagse zijn er hele verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Zo is er vandaag op 11 september het ‘Concert om niet te Vergeten’. Dit concert vestigt de aandacht op de bijzondere relatie tussen muziek en de ziekte van Alzheimer. Ook wordt tijdens het Wereld Alzheimer Dag symposium de actuele stand van zaken gepresenteerd van de zorg voor de patiënten en het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zijn er in september drie promoties van onderzoekers van het Alzheimercentrum. Hieronder het volledige programma.

Jaarlijks wordt op 21 september over de hele wereld stilgestaan bij de ziekte van Alzheimer. Wereldwijd zijn er een groot aantal activiteiten om (extra) aandacht te vragen voor deze ziekte en andere ziekten die dementie veroorzaken.

 

Concert om niet te vergeten

Dinsdag 11-9-2018 | Concert om niet te Vergeten
In de aanloop naar Wereld Alzheimer Dag is op 11 september het Concert om niet te Vergeten. Dit concert vestigt de aandacht op de bijzondere relatie tussen kunst en de ziekte van Alzheimer. Het is een samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rijksmuseum en de opbrengt gaat naar het wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam. Het concert is uitverkocht.
Ga naar evenement

Alzheimer 10-Daagse 4Woensdag 12-9-2018 | Promotie Sander Verfaillie
Woensdag 12 september, 09:45 uur
Titel: Neuroimaging in Subjective Cognitive Decline
Promovendus: S.C.J. Verfaillie
Ga naar evenement

 

Alzheimer 10-Daagse 3Donderdag 13-9-2018 | Promotie Mara Ten Kate
Donderdag 13 september, 11:45 uur
Titel: Neuroimaging in predementia Alzheimer’s disease
Promovenda: M. Ten Kate
Ga naar evenement

 

Lunch & Learn: Dementie en Recht door drs. Erwin KienhuisDonderdag 13-9-2018 |  Lunch & Learn
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementie? En wilt u ervaringen uitwisselen met anderen die ook te maken hebben met dementie? Kom dan naar de Lunch & Learn op donderdag 13 september. Dit keer is het onderwerp Dementie en Recht.
Ga naar evenement

Alzheimer SOCKS 2018Dinsdag 18-9-2018 | Lancering Alzheimer SOCKS 2018
Ook dit jaar zijn er weer de Alzheimer Socks. Door deze sokken te kopen en te dragen maakt u Alzheimer bespreekbaar én steunt u het wetenschappelijk onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam. Onderzoek brengt een oplossing dichterbij.
Koop nu de sokken

 

Alzheimer 10-Daagse 6

Donderdag 20-9-2018 | Wereld Alzheimer Dag symposium
Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar weer de stand van zaken gepresenteerd van de zorg voor de patiënten en het wetenschappelijk onderzoek rondom Wereld Alzheimer Dag. Op 20 september vertelt prof. dr. Wiesje van der Flier de stand van zaken van het onderzoek en laat tevens drie jonge getalenteerde onderzoekers aan het woord. Het neurologenpanel, waaronder Prof. dr. Philip Scheltens, is ook dit jaar aanwezig om vragen te beantwoorden. Het programma wordt omlijst met een muzikaal intermezzo van Marieke Steenhoek.
Ga naar evenement

TeunissenVrijdag 21-9-2018 | Symposium en Inaugurele rede Charlotte Teunissen ‘Hersenspiegelingen’
Op vrijdag 21 september is de inaugurele rede (15:45 uur) van prof. dr. ir. C.E. Teunnissen. In het kader hiervan is diezelfde dag een symposium (12:30 uur) over biomarkers in hersenvocht bij dementie en andere neurologische aandoeningen.
Ga naar evenement

Alzheimer 10-Daagse 1Maandag 24-9-2018 | Promotie Hanneke Rhodius
Maandag 24 september, 09:45 uur
Titel: Optimizing use of diagnostic tests in memory clinics; the next step
Promovenda: H.F.M. Rhodius
Ga naar evenement

 

Top
Volg ons via