Concert om niet te Vergeten

Concert om niet te Vergeten Datum: 11/09/2018

In de aanloop naar Wereld Alzheimer Dag is op dinsdag 11 september 2018 het Concert om niet te Vergeten. Dit concert vestigt de aandacht op de bijzondere relatie tussen kunst en de ziekte van Alzheimer. Het Concert om niet te Vergeten is een initiatief van het Alzheimercentrum van het Amsterdam UMC en wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rijksmuseum.

Concert om niet te vergeten
De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. In Nederland hebben nu al 250.000 mensen dementie en naar verwachting zal dit in 2040 opgelopen zijn tot een half miljoen. Zelfs in een vergevorderd stadium van de ziekte hebben patiënten baat bij het luisteren naar muziek. Ook kunstenaars met de ziekte van Alzheimer kunnen nog lang artistiek actief blijven.

Leden van het Koninklijk Concertgebouworkest
Tijdens dit bijzondere concert spelen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest werken van Poulenc, Schubert en Mozart. Daarnaast zal Louis van Dijk, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer, improviseren op een thema van Bach. Tenslotte zal Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, voorbeelden geven hoe de ziekte van Alzheimer de artistieke expressie van schilders op bijzondere wijze beïnvloedt.

De opbrengst van dit concert gaat naar wetenschappelijk onderzoek van het Alzheimercentrum van het Amsterdam UMC.

Kijk voor het programma, de musici en tickets op de website van het Concertgebouw.

Top