Doneer nu

Zomerkamp Breinspoken groot succes

Datum: 15 augustus 2022 Zomerkamp Breinspoken Sven
Delen

Afgelopen weekend organiseerde wij voor het eerst een speciaal zomerkamp voor kinderen van 8-18 jaar met een jonge ouder met dementie. ‘Samen in strijd tegen de breinspoken’ was het motto van dit kamp. Tijdens het zomerkamp ontmoette kinderen en de gezonde ouders elkaar, wisselden informatie uit, spraken met elkaar over hun ervaringen in de thuissituatie en ondernamen samen activiteiten in een ongedwongen sfeer om ontspannende momenten te ervaren!

Zomerkamp in Jeugdjournaal

Het Jeugdjournaal maakte een item van het zomerkamp en zond dit afgelopen zaterdag uit:

Vergeten groep

Vanuit Alzheimercentrum Amsterdam begeleiden verpleegkundig consultenten Freek Gillissen, Vivianne Teeuwen en Camar Bohnen al jaren jonge gezinnen waarvan een ouder dementie op jonge leeftijd heeft. Kinderen met een ouder met dementie op jonge leeftijd groeien in hele andere omstandigheden op dan wanneer een kind gezonde ouders heeft. Het brengt heel wat zorg(en) met zich mee. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Zomerkamp Breinspoken kano

Zomerkamp Breinspoken kinderen

Zorgaanbod

Er is geen specifiek zorgaanbod voor deze kinderen. Daarom zetten Freek, Vivianne en Camar nu twee projecten op voor deze kinderen, dit zomerkamp en een online platform. Het online platform is voor kinderen uit verschillende leeftijdsgroepen waarbij de informatie wordt afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën, en zodoende op maat wordt aangeboden. Bijvoorbeeld hoe je kunt omgaan met de situatie, uitleg over dementie passend bij de verschillende leeftijdscategorieën, boekentips etc.

Online platform

Op de website kunnen kinderen binnen hun eigen leeftijdsgroep contact hebben met elkaar en kunnen zij ervaringen delen. Daarnaast is de website bedoeld voor de ouders, zorgprofessionals (psychologen, huisartsen, casemanagers) en leerkrachten om hen tools te bieden. Door middel van een doneeractie hebben we nu al € 22.371,- opgehaald van de € 25.000,- euro. Meer informatie over het online platform.

Top
Volg ons via