Doneer nu

Wiesje van der Flier te gast bij Omroep MAX “Geef om je hersenen”

Datum: 7 december 2022 Geef om je Hersenen 2022
Delen

Wiesje van der Flier, wetenschappelijk directeur van Alzheimercentrum Amsterdam, is vanavond te gast bij Omroep MAX programma “Geef om je hersenen”. Zij vertelt daar over vooruitgang in het onderzoek naar Alzheimer, met een speciale focus op behandeling op maat.

Geef om je hersenen

Ruim 4 miljoen mensen in Nederland hebben een hersenaandoening. Dit kan hun leven en dat van hun naasten zwaar beïnvloeden. “Geef om je hersenen” is een gezamenlijk initiatief van Omroep MAX en de Hersenstichting om aandacht te vragen voor de impact van een hersenaandoening. In deze jaarlijkse uitzending doen bekende en niet-bekende Nederlanders hun verhaal, en wordt er met experts gesproken over wat er momenteel onderzocht wordt om hersenaandoeningen beter te behandelen en in de toekomst te voorkomen. Wiesje van der Flier vertelt hierbij over de vooruitgang van onderzoek naar alzheimer, met een focus op behandeling op maat.

Alzheimercentrum Amsterdam en de Hersenstichting

Alzheimercentrum Amsterdam en de Hersenstichting werken nauw samen. Zo wordt binnen project ABOARD gekeken naar een toekomst mét behandeling op maat voor alzheimer. En in FINGER-NL, onderdeel van MOCIA, wordt onderzocht hoe leefstijl kan helpen om de hersenen gezond te houden. Ook wordt er gewerkt aan een manier waarop medicijnen met behulp van Focused UltraSound (FUS) de hersenen beter kunnen bereiken. Verder hebben Alzheimercentrum Amsterdam en de Hersenstichting samen bijgedragen aan de ontwikkeling van hersenonderzoek.nl, een platform dat hersenonderzoekers helpt om voldoende onderzoeksdeelnemers te vinden.

De uitzending is vanavond (7 dec 2022) om 20:30 uur op NPO1. Deze kan hier worden teruggekeken.

Meer lezen:

Top
Volg ons via