Doneer nu

Wereld Alzheimer Dag: extra aandacht voor dementie

Datum: 21 september 2023 Wereld Alzheimer Dag: extra aandacht voor dementie 1
Delen

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarop wereldwijd (extra) aandacht wordt gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC doet hieraan mee met de Alzheimer 10-Daagse: in tien dagen in september brengen wij tien verschillende activiteiten rond het thema dementie.

Bijeenkomst met update over zorg en wetenschappelijk onderzoek rondom dementie

Eén van de activiteiten is een update over patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek rondom dementie tijdens de jaarlijkse bijeenkomst ‘Alzheimer Actueel’, op donderdagmiddag 21 september in de Amstelzaal van locatie VUmc. Onderzoekers van Amsterdam UMC presenteren recente wetenschappelijke bevindingen en een panel van neurologen beantwoordt vragen uit de zaal.

De middag wordt georganiseerd voor patiënten, familie, mantelzorgers, donateurs en andere belangstellenden en wordt gepresenteerd door Johnny de Mol. De toegang is vrij, aanmelden is gewenst.

Alzheimer Actueel 2023

Photo credits Johnny de Mol: William Rutten

Draag de nieuwe editie Alzheimer sokken

Wereld Alzheimer Dag: extra aandacht voor dementieWat als er barsten verschijnen in je herinneringen? Als je geheugen onherstelbaar afbrokkelt? De Alzheimer Socks 2023 symboliseren de verwarring die mensen met Alzheimer dagelijks ervaren. Want geen herinnering is veilig voor Alhzeimer.

Laat jij ook zien dat je mensen met dementie en hun dierbaren een hart onder de riem wil steken?

Bestel nu alvast de allernieuwste Alzheimersocks en draag ze al op 21 september: Wereld Alzheimer Dag. 100% van de opbrengst gaat naar dementie onderzoek!

Alzheimer 10-Daagse

Voor alle tien activiteiten rond Wereld Alzheimer Dag, zie deze pagina.

Top
Volg ons via