Doneer nu

Webinar Frontotemporale Dementie

Datum: 27 september 2021 Webinar Frontotemporale Dementie
Delen

Activiteit 8 van de Alzheimer 10-Daagse 2021

In deze 10-Daagse organiseren we in tien dagen diverse activiteiten. Dit doen we ieder jaar rondom Wereld Alzheimer Dag om (extra) aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. > gehele programma van de Alzheimer 10-Daagse

 

Webinar Frontotemporale Dementie

Deze week is de World FTD Awareness week. Over de gehele wereld wordt er (extra) aandacht gevraagd voor de hersenziekte frontotemporale dementie (FTD). FTD begint vaak tussen de 40 en 60 jaar waardoor de veranderingen een grote invloed hebben op het gezin, het werk en het sociale leven. Geschat wordt dat 10.000 mensen in Nederland FTD hebben. Samen met FTD lotgenoten organiseerden we vandaag een webinar over FTD. Dr. Jort Vijverberg en promovenda Jay Fieldhouse vertellen over de laatste ontwikkelingen op FTD gebied. Samen met prof. dr. Yolande Pijnenburg beantwoorden zij vragen.

Interview Yolande Pijnenburg op NU.nl

Vorige week dinsdag was het Wereld Alzheimer Dag. Op die dag werd stilgestaan bij deze ziekte die niet alleen veel impact heeft op de patiënt zelf, maar des te meer op de omgeving. Deze dag is van belang omdat er nog steeds geen geneesmiddel is. Hoogleraar Yolande Pijnenburg gaf een interview aan NU.nl over dat dementie meer is dan een ziekte van vergeetachtige oude mensen. Want wat veel mensen niet weten is dat mensen ook op jonge leeftijd de hersenziekte krijgen.

Frontotemporale dementie komt veel voor op jonge leeftijd, tussen de 40 en 60 jaar. Bij deze hersenziekte vallen vooral de veranderingen in het gedrag op. Pijnlijk punt is dat dementie op jonge leeftijd vaak niet als zodanig wordt herkend.

> Lees hier het interview met Yolande Pijnenburg

Meer informatie


De strijd tegen dementie is actueler dan ooit. Met de goedkeuring in Amerika van het eerste alzheimermedicijn wordt een mooie en hoopvolle stap gezet naar een wereld zonder alzheimer. Dit toont het belang van wetenschappelijk onderzoek aan om tot oplossingen te komen. Wij gaan onverminderd door met de zoektocht en u kunt ons helpen.

Bekijk op de pagina Steun onze strijd tegen dementie wat de mogelijkheden zijn. Alle (extra) steun is zeer welkom.

Top
Volg ons via