Doneer nu

Oeps Vergeten, een nieuw initiatief van het Alzheimer Lab

Datum: 18 juni 2020 Nieuwe initiatief: OepsVergeten
Delen

Vergeet u wel eens een verjaardag? Laat u wel eens een jas liggen na een evenement? Dat is heel normaal. Ernstige geheugenproblemen zijn echter niet normaal. Het Alzheimer Lab start een nieuw intiatief om hier aandacht voor te vragen: Oeps Vergeten.

Oeps Vergeten…

Het doel van Oeps Vergeten is mensen die wel eens wat vergeten bewust te maken dat andere mensen heel vaak dingen vergeten door een hersenziekte. Deze bewustmaking gebeurt door mensen een ansichtkaart met een boodschap mee te geven wanneer iemand een gevonden voorwerp komt ophalen of thuisgestuurd krijgt. Deze ansichtkaart maakt op serieuze maar ook licht humoristische manier duidelijk dat niet iedereen zo gelukkig is om vergeten voorwerpen weer terug te vinden (zie afbeelding hieronder). Er wordt daarnaast om een kleine donatie gevraagd voor wetenschappelijk onderzoek naar hersenziekten die geheugenproblemen en dementie veroorzaken.

OepsVergeten, een nieuwe initiatief van Alzheimer Lab

Voorbeeld van een ansichtkaart die wordt meegeven wanneer iemand zijn verloren voorwerp komt ophalen (klik voor vergroting).

 

Ernstige geheugenproblemen zijn niet normaal

Ernstige geheugenproblemen zijn niet normaal en kunnen een gevolg zijn van hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Wist u dat een op de vijf mensen hier mee te maken krijgt? En dat meer dan de helft van de Nederlanders een familielid heeft met een hersenziekte die tot dementie leidt? Er zijn nog geen behandelingen voor deze hersenziektes. Dit moet veranderen. Onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere ziektes die dementie veroorzaken is hard nodig. Door meer geld te investeren in onderzoek naar deze ziektes kunnen we hier wat aan doen. Onderzoekers van  Alzheimercentrum Amsterdam werken dagelijks aan het bestrijden en voorkomen van deze ziekten.

Wilt u nu al helpen?

Dat kan! U kunt al een kleine donatie doen via de Oeps Vergeten website. Elke kleine donatie is waardevol, samen staan we sterk. Uw donatie komt 100% ten goede aan wetenschappelijk onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam naar hersenziekten die dementie veroorzaken. Met dit geld kunnen wij snel inspelen op relevante ontwikkelingen in het onderzoeksveld, dit leidt  sneller tot nieuwe inzichten.

Het Alzheimer Lab

Het Alzheimer Lab is een samenwerking tussen Amsterdam UMC en het bedrijfsleven. Binnen het Alzheimer Lab slaan young professionals van diverse organisaties de handen ineen in innovatieve initiatieven, met als doel om hersenziektes die dementie veroorzaken onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor onderzoek.   De succesvolle Alzheimer Socks is een ander initiatief van het Alzheimer Lab.

Lees verder:

Top
Volg ons via