Doneer nu

Toptalenten uit het bedrijfsleven helpen mee alzheimer de wereld uit te helpen

Datum: 3 januari 2020 Toptalenten uit het bedrijfsleven helpen mee alzheimer de wereld uit te helpen
Delen

Het Alzheimer Lab: een samenwerking met bedrijven

Vijf jaar geleden is het Alzheimer Lab opgericht door Alzheimercentrum Amsterdam samen met KPMG en Mc Kinsey. Deelnemers zijn toptalenten van grote internationale bedrijven als Aegon, ABN AMRO, KPMP, Heineken, Philips. Zij bedenken in teamverband een product/dienst met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het alzheimeronderzoek van het Alzheimercentrum Amsterdam. Een voorbeeld van een initiatief uit het Alzheimer Lab zijn de Alzheimer SOCKS. Er is veel extra geld nodig voor onderzoek om alzheimer de wereld uit te krijgen.

Ontmoeting met patiënten, “dit zorgt voor nog meer motivatie”

Jaarlijks is er een bijeenkomst waar deelnemers van het Alzheimer Lab onderzoekers, patiënten en naasten ontmoeten. Deze bijeenkomst bestaat altijd uit twee delen. Er worden ervaringen uitgewisseld zodat er nog een beter beeld ontstaat wat leven met dementie inhoudt. En er is een inhoudelijk programma waar deelnemers worden uitgedaagd op de voortgang van hun project door mensen van KPMG en Mc Kinsey.

Dit jaar was op dinsdag 19 juli de bijeenkomst in Artis in Amsterdam. Deelnemers aan het Alzheimer Lab Lisette Plönissen en Joost Leupen, over hun ervaring:
“Lisette en ik werden gekoppeld aan Hans en Judith, een jong en gezellig stel”, vertelt Joost. “Het besef dat al op deze leeftijd alzheimerpatiënt is, kwam bij ons hard binnen. Hans en Judith waren heel open en gaven ons een kijk in hun levens. Het werd ons al snel duidelijk dat het menens is en dat deze ziekte hun leven enorm op zijn kop heeft gezet. Beide hebben wij de ziekte niet van dichtbij meegemaakt, wat dit gesprek voor ons extra waardevol maakte”

Wat Lisette en Joost ook opviel was de positiviteit en hoe fijn ze het vonden dat wij interesse hadden in hetgeen ze vertelden en ons inzetten om geld voor onderzoek op te halen. Dit zorgt absoluut voor nog meer motivatie voor ons werk. Ze vonden het een boeiende dag vol indrukken.

Wilt u ook meedoen aan het Alzheimer Lab?

Neem dan contact op met Nicolle Dellaert via n.dellaert@amsterdamumc.nl of 06 – 12 71 48 86

Meer informatie

Top
Volg ons via