Doneer nu

Breinspoken: zomerkamp & online platform

Datum: 30 juni 2022 Zomerkamp Breinspoken
Delen

Update 2023: na het mooie succes van het zomerkamp Breinspoken 2022 wordt er ook in 2023 een zomerkamp georganiseerd door Alzheimercentrum Amsterdam in samenwerking met Alzheimer Nederland. Kijk hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Vanuit Alzheimercentrum Amsterdam begeleiden verpleegkundig consultenten Freek Gillissen, Vivianne Teeuwen en Camar Bohnen al jaren jonge gezinnen waarvan een ouder dementie op jonge leeftijd heeft. Kinderen met een ouder met dementie op jonge leeftijd groeien in hele andere omstandigheden op dan wanneer een kind gezonde ouders heeft. Het brengt heel wat zorg(en) met zich mee. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak verantwoordelijkheden die niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Er is geen specifiek zorgaanbod voor deze kinderen. Daarom zetten Freek, Vivianne en Camar nu twee projecten op voor deze kinderen, een zomerkamp en een online platform.

Zomerkamp

Van 12-15 augustus 2022 organiseren we een speciaal zomerkamp voor kinderen van 8-18 jaar met een jonge ouder met dementie. ‘Samen in strijd tegen de breinspoken’ is het motto van dit kamp. Kinderen van 8-18 jaar zijn meer dan welkom, samen met een gezonde ouder of een begeleider.

Tijdens dit zomerkamp ontmoeten kinderen en de gezonde ouders elkaar, wisselen informatie uit, spreken met elkaar over hun ervaringen in de thuissituatie en ondernemen samen activiteiten in een ongedwongen sfeer om ontspannende momenten te ervaren!

> bekijk hier de flyer

Voor meer informatie kunt u mailen naar Vivianne Teeuwen: v.teeuwen@amsterdamumc.nl.

Online platform

Het online platform is voor kinderen uit verschillende leeftijdsgroepen waarbij de informatie wordt afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën, en zodoende op maat wordt aangeboden. Bijvoorbeeld hoe je kunt omgaan met de situatie, uitleg over dementie passend bij de verschillende leeftijdscategorieën, boekentips etc. Op de website kunnen kinderen binnen hun eigen leeftijdsgroep contact hebben met elkaar en kunnen zij ervaringen delen. Daarnaast is de website bedoeld voor de ouders, zorgprofessionals (psychologen, huisartsen, casemanagers) en leerkrachten om hen tools te bieden.

Voor het maken van dit platform hebben we € 25.000,- euro nodig. Door middel van een doneeractie hebben we nu al € 22.371,- opgehaald.
U kunt ook nog helpen door een donatie te doen.

Kijk voor meer informatie en om een donatie te doen op de pagina: doneeractie Breinspoken.

Scan deze QR-code om direct te doneren

Doneeractie online platform Breinspoken 3

Top
Volg ons via