Doneer nu

Mantelzorger en YouTuber Marlies geeft podium aan dementie

Datum: 19 augustus 2019 Mantelzorger en YouTuber Marlies geeft podium aan dementie
Delen

Ongeveer een jaar geleden raakte Marlies Dekker sterk betrokken bij de zorg voor iemand met dementie. Wat haar toen als mantelzorger meteen opviel is, dat de juiste online informatie moeilijk te vinden is. Natuurlijk is die informatie er wel! Maar waar moet je die precies zoeken en welke is de juiste? Omdat er zoveel verschillende aspecten van dementie zijn, zijn er ook veel verschillende websites. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer, terwijl je het beste wilt voor degene voor wie jij zorgt.

Vandaar dat Marlies de website www.valiesontdekktdementie.nl heeft gemaakt. Ze voegt hier steeds nieuwe informatie aan toe, veelal door middel van korte video’s. Met en naast die filmpjes geeft ze informatie waarmee je zelf aan de slag kunt en weet waar je moet zijn. Vanuit het Alzheimercentrum Amsterdam hebben Philip Scheltens, Nina Beker en Yolande Pijnenburg meegewerkt. Philip legt in een korte video uit wat het verschil is tussen Alzheimer en Dementie en hoe de screeningsdag eruit ziet. Nina vertelt in haar video over het belang van gezond oud worden en Yolande over jonge mensen met dementie. Hieronder kan je de video’s bekijken. Alle video’s van Marlies vind je op YouTubekanaal ‘Valies Ontdekkt’.

Video dementie bij jonge mensen

https://www.youtube.com/watch?v=x5ml6oT373s

Video over de screeningsdag

https://youtu.be/f7u-y0NJ-7k

Video over het verschil tussen alzheimer en dementie

https://youtu.be/ftdoWuuqUDw

Over Marlies

Afbeeldingsresultaat voor valies ontdekkt“Ik ben als mantelzorger betrokken bij de ondersteuning van mijn 90-jarige tante met dementie. Ik heb vanaf m’n 19e in het bedrijfsleven gewerkt en ga nu als YouTuber een podium geven aan dementie. De voorspelling is dat 1 op de 3 vrouwen dementie krijgt en ik ben hier zo van geschrokken, dat ik me direct in dit onderwerp ben gaan verdiepen. Ik wil weten wat ik kan doen om te voorkomen dat ik dementie krijg, hoe ik me kan voorbereiden op een leven met dementie en wat ik daarvoor allemaal moet regelen. Ik leg contact met allerlei mensen die in hun werk of in hun privéleven te maken hebben met dementie en ik vraag hun mij hun verhaal te vertellen.

Alle kennis die ik opdoe leg ik vast met mijn camera en ga ik met jou delen via mijn YouTubekanaal en mijn Facebookpagina ‘Valies Ontdekkt Dementie’. En vanzelfsprekend ook via deze website.
En… mocht jij leuke en interessante onderwerpen kennen waar ik aandacht aan moet besteden, laat het me dan vooral weten! Laat mijn ontdekkingsreis jouw inspiratiebron worden en volg me op al mijn avonturen!”

Top
Volg ons via