Doneer nu

Weekend van de Wetenschap

Datum: 21 september 2015
Delen
Het VUmc Alzheimercentrum staat tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 3 oktober (12:00-18:00 uur) op de VU wetenschapsmarkt in het OZW gebouw op de VU campus.

Tijdens de activiteit ‘Test je brein’ kun je je hersenvermogen laten testen, oftewel je cognitieve functies. We weten dat verschillende delen van je hersenen verantwoordelijk zijn voor verschillende cognitieve functies. Ben je benieuwd hoe jouw hersenen werken? En welk deel van je hersenen betrokken zijn bij bijvoorbeeld geheugen of gedrag? Test dan je brein bij onze neuropsychologen en vind het uit! Lees meer op de website.

Bij mensen met dementie zijn sommige cognitieve functies aangedaan, wat problemen geeft in het dagelijks functioneren. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer, waarbij mensen vaak problemen met hun geheugen ondervinden. Echter bestaan er nog veel andere oorzaken van dementie. Onze hersenonderzoekers leggen je graag uit hoe de verschillende vormen van dementie ontstaan en hoe dementie er uitziet in de hersenen.

Waar? De VU wetenschapsmarkt wordt gehouden in het OZW-gebouw (rode gebouw op VU campus, adres: De Boelelaan 1109).

Top
Volg ons via