Doneer nu

VUmc-neurologen geven uitleg over dementie in tv-programma Geef om je hersenen

Datum: 15 april 2015
Delen
Geef om je Hersenen is een 90 minuten durende live televisieshow over de noodzaak van meer hersenonderzoek.

Yolande Pijnenburg en Niels Prins van het VUmc Alzheimercentrum werken mee aan het programma, dat woensdag 15 april op NPO1 om 21.25 uur wordt uitgezonden.

Neuroloog Yolande Pijnenburg vertelt live in de studio over de verschillende vormen van dementie en over de jonge mensen met dementie die zij in haar spreekkamer krijgt. Bart Chabot is als verslaggever op bezoek geweest in het VUmc Alzheimercentrum. Niels Prins, ook neuroloog, geeft in de reportage uitleg over de laatste ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Een bezoek aan de PET-MRI waar de hersenen van patiënten worden onderzocht is daar een onderdeel van.

Samen met bekende Nederlanders vragen Yolande en Niels aandacht voor de impact die hersenaandoeningen op patiënten hebben. Onder andere Frénk van der Linden, Hanneke Groenteman, Jan Mulder, Joke Bruijs, Joop Braakhekke en Rob Trip werken mee. De avond wordt aangekleed met optredens. Zanger Jan Dulles (van de 3JS) zingt voor het eerst een nieuw nummer voor zijn vader die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ook Angela Groothuizen, Frank Boeijen, Liesbeth List en Van Dik Hout treden op.

Met deze avond wil de Hersenstichting nieuwe donateurs werven voor hersenonderzoek. Woensdag 15 april om 21.25 uur op NPO 1: Geef om je Hersenen!

 

Deze uitzending is terug te zien via NPO gemist.

Top
Volg ons via