Doneer nu

VUmc eerste umc-lid van Coöperatie Deltaplan Dementie

Datum: 16 oktober 2014 Ondertekening Deltaplan Dementie
Delen
Op 10 oktober 2014 ondertekende Wouter Bos, voorzitter raad van bestuur VUmc, het lidmaatschap Coöperatie Deltaplan Dementie. VUmc is hiermee het eerste umc dat zich officieel aansluit bij de doelstellingen van het Deltaplan Dementie.

Het Deltaplan Dementie wil de zorg voor de patiënt van vandaag verbeteren en zoekt voor de patiënt van morgen naar oplossingen om de ziekte te behandelen, voorkomen en te genezen. Dit plan is gebouwd op drie pijlers: wetenschappelijk onderzoek, verbetering van de dementiezorg en sociale innovaties gericht op een dementievriendelijke samenleving.

Het VUmc is overtuigd van de noodzaak voor een dementievriendelijke maatschappij, waarin aandacht is voor zowel de patiënten van nu als patiënten van morgen. Zo is het VUmc Alzheimercentrum één van de initiatiefnemers van het Deltaplan Dementie. Niet alleen wordt er in het VUmc dagelijks hard gewerkt aan de allerbeste zorg voor patiënten, ook vindt er hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek plaats gericht op het mogelijk maken van een betere behandeling en genezing en uiteindelijk het voorkómen van dementie.

Met dit lidmaatschap onderschrijft VUmc het belang van het Deltaplan Dementie en geeft het een signaal af naar de andere umc’s om zich ook aan te sluiten. Het Deltaplan Dementie is een netwerkorganisatie, juridisch vormgegeven als een coöperatie. De coöperatie heeft geen winstoogmerk en keert geen winst uit. Het is een multi-stakeholdersplatform om de doelen van het Deltaplan Dementie te verwezenlijken.

Zie ook: www.deltaplandementie.nl

Top
Volg ons via