Doneer nu

Vrijwilliger in het zonnetje gezet

Datum: 6 december 2019 Vrijwilliger in het zonnetje gezet 1
Delen

Zaterdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag, een mooie gelegenheid om een van onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Yvonne de Boer – de Cock werkt al 4 jaar als vrijwilliger bij Alzheimercentrum Amsterdam en daar zijn wij ontzettend blij mee. Samen met twee andere vrijwilligers begeleidt Yvonne patiënten die bij het Alzheimercentrum komen tijdens de screeningsdag. Wat doe je precies als vrijwilliger bij het Alzheimercentrum? Wij stelden Yvonne een paar vragen.

Wie ben je?

Mijn naam is Yvonne de Boer – de Cock, ik ben getrouwd en ik woon samen in Amsterdam. Ik heb altijd gezegd: als ik eerder stop met werken, dan wil ik iets nuttigs doen. Ik ging vervroegd met pensioen want ik liep een tegen bepaalde dingen op in mijn werkomgeving. Toen dacht ik: dat ga ik niet meer lang zo volhouden. Ik wilde wat leuks doen daarna en toen kwam ik hier terecht omdat twee vriendinnen van mij hier werken als vrijwilliger. Ik ben naar het vrijwilligersbureau gegaan, heb de sollicitatieprocedure doorlopen en toen kon ik aan de slag bij het Alzheimercentrum.

Wat doe je precies als vrijwilliger bij Alzheimercentrum Amsterdam?

Ik begeleid alle vier de patiënten op de screeningsdag, en de familie. Ze worden door de artsen en de andere onderzoekers gehaald voor alle onderdelen van het programma en ik ben dan degene die ze naar de EEG of naar de MRI brengt, en soms naar het lab. Ik hou niet van stilzitten dus alle administratieve ondersteuning die ik kan bieden, doe ik ook met veel plezier.

Wat vind je het leukste aan je werk als vrijwilliger?

Ik wilde wat zinvols doen en ik vind de band met de patiënten en de familie die je op zo’n dag hebt heel prettig. Je neemt er niet veel van mee naar huis in je hoofd. Je hebt hier echt een band met mensen op een dag. Ik word heel erg gewaardeerd maar dat merk je ook, niet alleen als vrijwilliger in het totaalpakket van het ziekenhuis maar ook door de afdeling. Verjaardagen, ik doe mee aan de kerst en de sinterklaas en noem het maar op alles. Ik volg ook veel meer over dementie, programma’s op tv of wat dan ook.

Wat haal je uit je vrijwilligerswerk?

Het goede gevoel dat ik met de patiënten, dat vind ik heel fijn. Dat ik belangrijk ben op de dag zelf. Ik heb wel echt het gevoel om in een team te zitten hier met alle collega’s.

Benieuwd hoe de screeningsdag eruit ziet? Meer informatie over de screeningsdag vindt u hier.

Top
Volg ons via