Doneer nu

Stem op deze twee VIVA400-vrouwen

Datum: 8 oktober 2020 Stem op deze twee VIVA400-vrouwen 3

VIVA400 biedt ieder jaar een uniek podium aan 400 succesvolle vrouwen. Voor de dertiende keer geven ze erkenning aan succesvolle vrouwen en hopen hierdoor alle vrouwen van Nederland te inspireren met 400 rolmodellen. Hiervoor hebben vrouwen zichzelf, of iemand anders genomineerd in de categorieën Business & creatie, Zorg & onderwijs, Tech & innovatie en Sport & spirit.

Inmiddels is de Lijst der Lijsten bekend en kunt u stemmen op onze twee VIVA400-vrouwen, in de Categorie Tech & Innovatie Betty Tijms en in de categorie Zorg & Onderwijs Ingrid van Maurik.

Aan de hand van het aantal stemmen en een deskundige jury wordt duidelijk wie de befaamde VIVA400 award wint. U kunt op beide vrouwen stemmen en dit kan t/m 1 december 2020.

In de categorie
Tech & Innovatie

Betty Tijms

Universitair hoofddocent

Stem op deze twee VIVA400-vrouwen

Betty was de eerste ter wereld die een techniek uitvond om hersenconnectiviteit te meten op een hersenscan voor individuele personen. Betty’s techniek wordt over de hele wereld gebruikt en toonde aan dat verstoringen in hersenconnectiviteit samenhangen met het verlies in het denkvermogen bij ziektes als Alzheimer, Parkinson, depressie en schizofrenie. Betty onderzoekt hoe de hersenconnecitiviteit versterkt kan worden, om zo meer weerstand te bieden tegen hersenziektes.

> Stem hier op Betty

In de categorie
Zorg & Onderwijs

Ingrid van Maurik

Postdocteraal onderzoeker

Stem op deze twee VIVA400-vrouwen 1

Ingrid is onderzoeker in het dementie-onderzoeksveld en promoveerde in mei cum laude. Dankzij haar geavanceerde statistische modellen zorgt Ingrid ervoor dat de vraag ‘hoe gaat het nu verder met mij’ die patiënten met dementie vaak hebben, veel beter kan worden beantwoord.
Ze ontwikkelde de app ‘ADappt’ waarmee artsen hun patiënten veel beter informeren over wat zij in de toekomst kunnen verwachten. Ingrids onderzoek kreeg veel internationale aandacht.

> Stem hier op Ingrid

Top
Volg ons via