Doneer nu

Virtuele fietstocht voor alzheimer onderzoek

Datum: 24 juni 2016
Delen

C U when I get there

Saskia Vervoort maakt een virtuele fietstocht van 5.000 kilometer van Amsterdam, via Groot-Brittannië, naar haar thuisbasis in Coín vlakbij Málaga, Zuid-Spanje. Het doel van haar tocht is om geld in te zamelen voor onderzoek naar alzheimer, zonder daarvoor de deur uit te hoeven!

Saskia maakt de virtuele fietstocht op haar hometrainer en houdt onderweg de afgelegde kilometers bij. Ondertussen stippelt ze ook een route uit langs vrienden en lokale ondernemers Europa die ze virtueel kan bezoeken en vragen om een donatie.

Virtuele fietstocht voor alzheimer onderzoek

Saskia begon na de jaarwisseling met fietsen. Thuis in Coín zorgt zij voor haar echtgenoot Christian die acht jaar geleden gediagnosticeerd werd als Alzheimerpatiënt. Zijn ziekte is nu zo ver gevorderd dat Saskia hem onmogelijk lang alleen thuis kan laten. Daarom kon ze ook niet langer naar de plaatselijke sportschool. In plaats daarvan kocht ze een hometrainer. “In het begin wilde ik vooral meer bewegen om weer wat fitter te worden.  Het frustreerde me dat ik niet meer naar de sportschool kon”, zegt Saskia.

“Ik heb grote bewondering voor Chris en de manier waarop hij met zijn ziekte omgaat, maar de dagelijkse zorg voor hem werd voor mij emotioneel steeds zwaarder. Ik zocht een manier om te ontspannen en begon weer met sporten.  Ik zat elke ochtend op de fiets en op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik er 2.500 kilometer had opzitten, precies dezelfde afstand als van Málaga (Spanje) naar Amsterdam, de geboorteplaats van mijn man. Toen dacht ik: waarom ga ik de uitdaging niet aan voor zoiets belangrijks als Alzheimer door terug te fietsen naar Málaga en mensen onderweg te vragen om hun steun. “Ik heb een omweg via Groot-Brittannië ingelast, omdat ik veel vrienden en vrienden van vrienden heb die ik in Engeland kan ´opzoeken`.”

Saskia is te volgen op haar CU When I get the Facebookpagina. Daar kondigt ze ook aan welke plaatsen ze virtueel aandoet en mensen die haar volgen uitnodigen om haar te trakteren op een kop koffie, een maaltijd of een overnachting. Uiteraard allemaal virtueel, de donaties komen ten goede aan alzheimer onderzoek bij VUmc Alzheimercentrum en Alzheimers Research UK.

Kijk hier voor meer informatie over deze bijzondere actie.

Top
Volg ons via