Doneer nu

Subsidie Race Against Dementia voor dementie-onderzoeksprogramma

Datum: 19 juli 2022 Subsidie van Race Against Dementia voor gezamenlijk dementie-onderzoeksprogramma
Delen

Liefdadigheidsinstelling Race Against Dementia (RAD) financiert 250.000 pond voor het gezamenlijk dementie-onderzoeksprogramma van de Universiteit van Edinburgh en Alzheimercentrum Amsterdam van Amsterdam UMC. RAD is opgezet door voormalig Formule 1-wereldkampioen Sir Jackie Stewart en verstrekt subsidies aan zowel jonge onderzoekers als aan innovatieve samenwerkingsprojecten. Hiermee ondersteunen ze vele initiatieven die wereldwijde expertisecentra samenbrengen om zo het vinden van de oorzaak en genezing van dementie te versnellen.

Nieuwe behandelingen versnellen

Het gezamenlijke onderzoeksprogramma heeft als doel om de ontdekking van nieuwe behandelingen voor dementie te versnellen en om geneesmiddelverbindingen te testen tegen modellen van dementie, met het oog op het volgen van veelbelovende doelen voor klinische proeven. Dit programma is opgezet door prof. Siddharthan Chandran van de Universiteit van Edinburgh en prof. Philip Scheltens oprichter van Alzheimercentrum Amsterdam van Amsterdam UMC. De onderzoekers vanuit de twee centra zijn dr. Suvanker Pal en dr. Bhuvaneish T Selvaraj uit Edinburgh en dr. Jort Vijverberg uit Amsterdam.

Fellowship-programma

Ook heeft RAD een Fellowship-programma voor veelbelovend wetenschappelijke talent van over de hele wereld. Om het onderzoekswerk van de talenten te bespoedigen hebben ze een Leadership Development Program waarin ze een cultuurverandering teweeg te willen brengen, die leert van innovatie in hoogtechnologisch technisch onderzoek en implementatie, zoals in de Formule 1, om zo samenwerking tussen disciplines en instellingen te bevorderen.

Vanuit Alzheimercentrum Amsterdam neemt Ellen Dicks deel aan dit programma als fellow. Zij is sinds 2020 werkzaam in het onderzoeksteam van neuroloog David T. Jones in de Mayo Clinic in Minnesota. Als Race Against Dementia Associate neemt Jort Vijverberg ook deel aan het volledige Fellow Leadership Development Program.

Silverstone Dementia Forum

Begin juli kwamen de RAD fellows, RAD members, donateurs en mensen vanuit de F1-wereld bijeen tijdens het Silverstone Dementia Forum, georganiseerd door RAD in samenwerking met Alzheimer Research UK. Tijdens deze inspirerende dagen spraken diverse sprekers en de directeur van Alzheimer Research UK, David Cameron, opende de bijeenkomst.

Meer informatie

Top
Volg ons via