Geslaagde Acties

CU When I get There

De afgelopen maanden maakte Saskia Vervoort een virtuele fietstocht van 5.000 kilometer van Amsterdam, via Groot-Brittannië, naar haar thuisbasis in Coín vlakbij Málaga, Zuid-Spanje. Met deze bijzondere actie zamelde ze geld in voor onderzoek naar alzheimer, en dat allemaal zonder de deur uit te gaan. Ze fietste namelijk thuis op haar hometrainer omdat ze haar man, die de ziekte van Alzheimer heeft, niet te lang allen thuis kan laten. Saskia hield de afgelegde kilometers bij op een kaart en bezocht virtueel vrienden en bekenden om zich te laten sponsoren. De laatste kilometers fietste ze in haar stamkroeg waar nog extra geld werd ingezameld met een loterij. De eindstand van al haar inspanningen komt uit op 6385 euro voor alzheimer onderzoek.
Fantastisch gedaan Saskia, wij zijn trots op je!

Virtuele fietstocht voor alzheimer onderzoek 1
Virtuele fietstocht voor alzheimer onderzoek

Dam tot Damloop 2016

Na het succes van vorig jaar verschenen er dit jaar 120 lopers van Aegon en VUmc Alzheimercentrum aan de start van de Dam tot Damloop. Zij gingen niet alleen de sportieve uitdaging aan om een afstand van 10 Engelse mijl (16,1 km) te rennen, maar ook om zoveel mogelijk geld voor alzheimer onderzoek in te zamelen. En dat is gelukt: al onze lopers haalden de finish en haalden samen ruim 38.000 euro op. Een geweldige prestatie!

Geslaagde Acties 5

Sponsoractie rond London Marathon

Zondag 24 april liep Tom Berens de London Marathon. Deze sportieve uitdaging greep hij aan om aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer én geld in te zamelen voor VUmc Alzheimercentrum. “Alzheimer gaat me erg aan het hart. Het slopende proces en de aftakeling die inherent zijn aan deze ziekte, heb ik helaas van dichtbij meegemaakt in zowel mijn eigen familie als in de familie van goede vrienden”, vertelt Tom.

Hij vroeg vrienden en familie om hem te sponsoren. Zijn werkgever ING bood aan om de donaties te verdubbelen. Hiermee komt het geweldige resultaat van deze mooie actie uit op € 4.542 voor alzheimer onderzoek. Veel dank Tom, je bent een topper!

Geslaagde Acties 4

AEGON Fiets Challenge 2016 voor 100-plus onderzoek

De AEGON-professionals, hun zakelijke klanten en het 100-plus team hebben op 27 mei keihard gefietst voor het 100-plus onderzoek. De deelnemers aan deze 4e Fiets Challenge legden 100 kilometer van de Elfstedentocht af op de fiets.

Aan het eind van de dag tijdens een welverdiend en gezellig diner in het WTC Hotel van Leeuwarden werd aan onderzoeksleider Henne Holstege een cheque met een opbrengst van 30.000 euro overhandigd. Maar daar stopte het nog niet… Tot 1 augustus kon men nog doneren, zodat het eindresultaat uitkwam op het geweldige bedrag van 40.000 euro. Deze prachtige donatie wordt benut voor de aanschaf van 2 kleine auto’s, zodat de onderzoekers de 100-plussers in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen bezoeken, en voor de aanschaf van een super computer om complexe DNA-berekeningen te kunnen maken.

Geslaagde Acties 1
Geslaagde Acties 2
Geslaagde Acties 3

Recordopbrengst Alzheimer Rally

De 5e editie van de Alzheimer Rally heeft een recordbedrag opgeleverd voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Vrijdag 22 april reden 157 equipes een prachtige route door het idyllische Drentse landschap.

Dankzij de grandioze betrokkenheid en enorme inzet van de organisatie, bestaande uit Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Rooseboom, werd deze editie een nog groter succes dan voorgaande jaren. Er werd maar liefst € 69.000 ingezameld, dat ten goede komt aan het I-read onderzoek. In totaal haalden de heren al bijna 250.000 euro op voor onderzoek om niet te vergeten.

Vumc Alzheimercentrum bedankt Jan, Frans en Martin zeer voor deze fantastische dag en het mooie resultaat!

Kijk voor meer informatie over deze bijzondere benefietrally op www.alzheimerrally.nl.

Lions Bussum Godelinde doneert opbrengst Nieuwjaarsconcert

Uit handen van Bart Orth en Ronald van Rijn, van Lionsclub Bussum Godelinde, ontving prof. Philip Scheltens op 7 maart een prachtige cheque ter waarde van 12.500 euro. Het geldbedrag is de helft van de opbrengst van het nieuwjaarsconcert dat op 10 januari jl. plaatsvond in de Grote Kerk van Naarden. Dit goede-doelenconcert is een jaarlijks initiatief van Lionsclub Bussum Godelinde, in samenwerking met JBR Managementadviesbureau. De andere helft komt ten goede aan Stichting voor Vluchtelingen-Studenten UAF.

Het uitvoerende Amsterdam Symphony Orchestra stond zoals ieder jaar onder leiding van dirigent Peter Santa, een van de 40 leden van de Bussumse Lionsclub. Hij is tevens dirigent van the Amsterdam Chamber Orchestra, dat vorig jaar een fantastisch optreden verzorgde tijdens onze bijeenkomst op Wereld Alzheimerdag.

Geslaagde Acties

Meet the Alzheimers 2015

Op 12 november vormde de Harbour Club in Amsterdam het decor voor de 3e editie van Meet the Alzheimers, wederom georganiseerd door drie dames van ons Comité Fondsenwerving. Angela Groothuizen presenteerde de avond en zong zelf het ontroerende nummer ‘Dwaal’.
Traditiegetrouw verzorgde Talpa de Train your Brain quiz en Danny Rook trad op als veilingmeester. Met de veiling, lotenverkoop en aanmeldingen voor Onvergetelijke Vrienden werd € 22.000 opgehaald. Het was weer een prachtige avond!

Grote dank aan de organisatie: Alexandra Peterich-Roskam, Geertje Hoek en Mechtelien van Alkemade

Nederland , Amsterdam , Harbour Club . 11112015.11 november 2015.

Meet The Altzheimers Harbour Club                                            Foto and copyright Amaury Miller
Nederland , Amsterdam , Harbour Club . 11112015.11 november 2015.

Meet The Altzheimers Harbour Club                                            Foto and copyright Amaury Miller

King Tour: inzameling voor VUmc Alzheimercentrum

Op 11 september 2015 organiseerde King Software voor de 6e keer de King Tour. De King Tour is een gezellig uitje voor de klanten, relaties en partners van King Software. Op vrijdagmiddag toerden de deelnemers door een pittoresk stukje van Nederland waar je normaal op de snelweg voorbij raast, dwars door het Groene Hart. Het was prachtige weer en er hing een erg goede sfeer, waardoor iedereen van de dag heeft genoten. De teams zamelden maar liefst € 2.785 in voor onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum.

IMG_6176
IMG_6120
Cheque uitreiking King Software 6 okt 2015

The burpee mile: afzien voor Alzheimer onderzoek

Op 21 juni vond de 2e editie van de burpee-mile plaats. Een burpee is een fitness oefening waarbij je je gehele lichaam traint, een sprong gevolgd door een ligsteun houding waarna je weer omhoog springt. Kanjer Joost greep deze race aan om geld in te zamelen voor het VUmc Alzheimercentrum. Hij ging de strijd aan met zichzelf en legde de 1,6 kilometer af in 2 uur en 14 minuten met een totaal van 655 burpees. Het was een zware race en de omstandigheden waren niet ideaal, maar hij heeft de finish overtuigend gehaald. Door zich te laten sponsoren per burpee heeft hij een prachtbedrag van € 2.103,58 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Een fantastische prestatie! Kijk hier voor een impressie van deze bijzondere race.

Burpee mile 4
Burpee mile 3
Burpee mile 2
Burpee mile 1

3e Aegon Fiets Challenge: € 31.000 voor Alzheimeronderzoek

Onder nogal barre omstandigheden fietsten vrijdag 29 mei zo’n 50 relaties en medewerkers voor een goed doel: het 100-plus onderzoek van het Alzheimercentrum van het VUmc.

De naam Aegon Fiets Challenge deed voor de derde keer zijn naam eer aan. Voor alle deelnemers was de 100 kilometer tellende tocht afzien. Met windstoten van 65 kilometer per uur, onophoudelijke slagregens en zelfs een ijsstorm, mocht je dit met recht een heroïsche tocht noemen.

Dat de inspanningen niet voor niets zijn geweest bleek ’s avonds bij het afsluitende diner op de 11e etage van het WTC Leeuwarden. Uit handen van Nico Dekker ontvingen Henne Holstege en Karlijn Pieterse van het 100-plus onderzoek door het VUmc Alzheimercentrum een cheque van maar liefst 31.000 euro.

BEN_4929
BEN_5104
Top