Doneer nu

Restaurant AIM haalt met foodboxen €1500 op voor alzheimer onderzoek

Datum: 16 april 2021 Restaurant AIM haalt €1500 op voor onderzoek

Op de foto v.l.n.r. senior onderzoek Rik Ossenkoppele, Bas Pieterse, chefkok van AIM en Wessel Ruijmgaart, eigenaar van AIM. 

Team Samen Sterker organiseerde in samenwerking met Restaurant AIM een inzamelingsactie voor Alzheimercentrum Amsterdam, waarbij ze foodboxen met heerlijke 3-gangenmenu’s aan huis leverden. Hiermee zamelden zij 1.500 in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Team Samen Sterker

Wim Verlaan, een van de teamleden, vertelt: “Team Samen Sterker is in 2012 ontstaan op initiatief van een aantal vrienden die mee deden aan Alpe d’Huzes om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Mijn schoonzoon is lid van het team van 30-jarigen en de leden vonden het een goed idee dat ik mij als nestor aan het team van 12 mensen verbond. We organiseerden verschillende acties en zochten sponsors, wat leidde tot een succesvolle inzamelingsactie. We besloten daarna als team bij elkaar te blijven en elk jaar een groot Keez-toernooi te organiseren waarbij de opbrengst ten goede zou komen aan een plaatselijk of regionaal goed doel. Met meer dan 200 deelnemers aan het toernooi en sponsoring halen we jaarlijks ongeveer € 5.000 op.”

Actie tijdens de lockdown

Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 kwam een van de leden van het team, chef-kok Bas Pieterse met het idee om voor 200 mensen een exclusieve maaltijd te koken en deze aan te bieden aan vrienden en bekenden. Hij was vlak daarvoor een eigen cateringbedrijf begonnen en kon op die manier zijn bedrijf promoten én iets doen voor een goed doel. Het hele team heeft hem geholpen bij het koken, de communicatie en het rondbrengen van de foodboxen. De opbrengst à € 1.500 ging vorig jaar naar de Voedselbank in Uithoorn.

Omdat dit jaar door corona geen groot Keez-toernooi georganiseerd kon worden, besloot de chef-kok weer te gaan koken. Wim: “Dit jaar kozen we Alzheimercentrum Amsterdam als het goede doel. Ten eerste omdat iedereen kan worden getroffen door dementie. En daarnaast is Rik Ossenkoppele, senior onderzoeker bij het alzheimercentrum, een vriend van veel leden van het team. Zelf ken ik Rik al vanaf zijn geboorte, omdat ik een hele goede vriend ben van zijn vader, Gert Ossenkoppele, hoogleraar hematologie bij Amsterdam UMC, locatie VUmc.”

Mooie bijdrage leveren

Bas Pieterse werkt naast zijn cateringbedrijf ook als chef-kok bij Restaurant AIM in Loosdrecht. De eigenaar van AIM was direct enthousiast over dit initiatief en heeft zijn keuken en zijn personeel beschikbaar gesteld om met Bas de 200 maaltijden te koken. Het Team Samen Sterk was weer actief in het benaderen en enthousiast maken van mensen om een maaltijd af te nemen en heeft de foodboxen rondgebracht.

Wim: “Onze ervaringen met deze actie en vorige acties zijn alleen maar positief. Het is leuk om met elkaar zoiets te organiseren en daarmee een goed doel te ondersteunen. We zijn allemaal gezond, hebben werk en zijn blij dat wij maatschappelijk iets terug kunnen doen voor mensen die minder geluk hebben in het leven.”

Woord van dank

Alzheimercentrum Amsterdam is ontzettend blij met deze prachtige en smakelijke actie. Wij willen alle leden van Team Samen Sterker heel hartelijk danken voor hun fantastische inspanningen. Een speciaal woord van dank is voor chef-kok Bas Pieterse, voor dit mooie initiatief en (de organisatie van) het bereiden van de foodboxen. Ook de eigenaars van Restaurant AIM verdienen onze dank voor het beschikbaar stellen van hun keuken en personeel. Daarnaast is Team Mark Lakerveld onmisbaar geweest bij het succes van deze actie, door alle promotie te regelen en het rondbrengen van de foodboxen te coördineren. En natuurlijk dank aan iedereen die een foodbox heeft gekocht en zo een steentje bijdraagt aan de strijd tegen dementie. Dank aan allen!

Top
Volg ons via