Doneer nu

Alzheimer Rally haalt €76.000 op voor Tweelingenonderzoek

Datum: 14 september 2021 Alzheimer Rally haalt 76.000 op voor Tweelingenonderzoek 1

Op vrijdag 11 september kon – eindelijk – de 9e editie van de Alzheimer Rally worden verreden. Vanwege de corona pandemie moest deze bijzondere benefietrally 3 keer uitgesteld worden. De organisatie, in de zorgvuldige handen van Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Rooseboom, en alle deelnemers waren enorm verheugd dat de 9e editie van start kon gaan.
> lees meer over de heren achter de rally

Alzheimer Rally haalt 76.000 op voor Tweelingenonderzoek

Philip Scheltens geeft het startsein

De heren organiseren al voor de 9e keer de Alzheimer Rally, waarmee zij zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor alzheimer onderzoek. Dit jaar gaat de opbrengst van maar liefst 76.000 euro naar het Tweelingenonderzoek, onder leiding van dr. Pieter Jelle Visser en dr. Anouk den Braber. Met dit unieke onderzoek onder eeneiige tweelingen zoeken we naar de oorsprong van de ziekte van Alzheimer, door te kijken naar erfelijke en niet-erfelijke factoren bij het ontstaan van alzheimer. De bijdrage uit deze benefietrally komt ten goede aan de onderzoeken onder gezonde tweelingparen, die we volgen gedurende lange tijd om het ontstaan van alzheimer te helpen ontrafelen.
> lees meer over het tweelingenonderzoek

Alzheimer Rally haalt 76.000 op voor Tweelingenonderzoek 3

Klassieker in actie

Alzheimercentrum Amsterdam dankt de organisatie, alle deelnemers en sponsors van de 9e Alzheimer Rally. Een diepe buiging maken wij voor Jan, Frans en Martin, die met onuitputtelijke energie en onverminderd enthousiasme, na meerdere keren uitstel een onvergetelijke en succesvolle editie hebben gerealiseerd. Onze dank is groot!

Alzheimer Rally haalt 76.000 op voor Tweelingenonderzoek 2

Philip Scheltens en Anouk den Braber nemen de cheque in ontvangst

fotografie: Niko Bloemdal

Top
Volg ons via