Doneer nu

Geslaagde Acties

Delen

2022


Actie DNA tot dementieloop

Actie Janna en Philip Dam tot Damloop
September 2022

Alzheimer challenge 2022

Actie Alzheimer Challenge 2022
Mei 2022

Alzheimer Rally cheque

Actie Alzheimer Rally 2022
April 2022

Boek Beryl van Praag ‘omdat je hersenen worden uitgegumd' 

Actie boek Beryl van Praag ‘omdat je hersenen worden uitgegumd’ 
Februari 2022

Actie van personeelsvereniging van Aegon

Actie Personeelsvereniging Aegon voor 100+ onderzoek
Februari 2022

2021


Oma Gé haalt geld op voor onderzoek van kleindochter Sophie

Oma Gé haalt geld op voor onderzoek van kleindochter Sophie
November 2021

Maud rent marathon om geld op te halen voor FTD-onderzoek

Maud rent marathon om geld op te halen voor FTD-onderzoek 
Oktober 2021

Alzheimer Rally haalt 76.000 op voor Tweelingenonderzoek 1

Alzheimer Rally haalt geld op voor Tweelingenonderzoek
September 2021

Geslaagde Acties 1

Inzamelingsactie Rick van Gendt
April 2021

Restaurant AIM haalt €1500 op voor onderzoek

Inzamelingsactie Restaurant AIM
April 2021

Alzheimer Challenge: 280 km fietsen

Leo Boezaart wandelt en fiets voor Alzheimercentrum Amsterdam
Maart 2021

2020


Super Saturday met Alzheimer Socks

Super Saterday
22 januari 2020

Compilatie van Concert om niet te vergeten bij MAX

Concert om niet te Vergeten
13 oktober 2020

2019


Crowe Foederer Talentenfonds steunt het 100-plus onderzoek

Crowe Foederer Talentenfonds
19 november 2019

Gooische Rally levert €10.000 op voor onderzoek

Gooische Rally
9 september 2019

Donatie alzheimer vanwege bijzondere mijlpaal

50-jarig huwelijk
10 september 2019

Opbrengst JBR Nieuwjaarsconcert 2019

JBR Nieuwjaarsconcert 2019
18 juni 2019

Mooie actie van medewerkers gemeente Amsterdam

Actie gemeente Amsterdam
21 mei 2019

€77.500,- voor onderzoek door Alzheimer Rally 2

Alzheimer Rally
12 april 2019

Benefietdiner haalt €470.000,- op voor dementieonderzoek

Dinner2Remember
11 april 2019

2018


Opbrengst Gooische Rally

Geslaagde Acties 15Op zondag 9 september vond de 19e editie van de Gooische Rally plaats, georganiseerd door Lions Old Timer Festival Blaricum. Ruim 100 equipes van exclusieve oldtimers reden een mooie route door Het Gooi. Alzheimercentrum Amsterdam was een van de twee goede doelen die een prachtige cheque à 12.500 euro in ontvangst mochten nemen. De donatie komt ten goede aan onderzoek naar het effect van lichaamsbeweging op de doorbloeding van de hersenen en op cognitieve klachten. Veel dank aan Lionsclub Blaricum/Laren en alle deelnemers voor deze fantastische bijdrage!

Jubileum Deep Blue Capital

Geslaagde Acties 14Deep Blue Capital vierde op 30 juni het 10-jarige bestaan. Ze wilden dit bijzondere jubileum niet zo maar voorbij laten gaan en nodigden prof. Philip Scheltens uit om een update te geven van het wetenschappelijk onderzoek. Na de presentatie ontving hij een prachtige cheque van 25.000 euro. De donatie wordt besteed aan onderzoek naar het ontstaan van de ziekte van Alzheimer, waarmee wij aanknopingspunten voor een behandeling hopen te vinden. Wij bedanken alle medewerkers voor de mooie donatie!

Maggy’s spinning marathon

Geslaagde Acties 11Op 2 juni jl. werd in Bunschoten-Spakenburg de Maggy’s spinning marathon ‘Vergeet mij niet’ georganiseerd. Maggy, eigenaresse van Modezaak Maggy’s, wilde met dit sportieve event geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De hele dag waren de spinning fietsen bezet en alle fietsers zamelden een geweldig bedrag van ruim 13.000 euro in. De bijdrage komt ten goede aan 2 onderzoeken van VUmc Alzheimercentrum en het Alzheimer Café in Bunschoten-Spakenburg. Wat een top prestatie!

Bijzondere actie wegens prachtige mijlpaal

Een wel heel bijzondere donatieDe heer en mevrouw Plantinga hadden een prachtige mijlpaal om te vieren: hun 50-jarige huwelijksjubileum! Heel bijzonder dat zij deze speciale gebeurtenis aan hebben gegrepen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Hun huwelijksgasten doneerden een mooi bedrag van 660 euro. Prof. Philip Scheltens mocht de cheque in ontvangst nemen. Heel veel dank aan de familie Plantinga en hun gasten voor deze bijzondere actie.

7e Alzheimer Rally groot succes!

Enorme opbrengst Alzheimer Rally 2018Al jaren organiseren Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Rooseboom met onuitputtelijke energie de Alzheimer Rally om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor alzheimeronderzoek. Met de 7e editie, die plaatsvond op vrijdag 13 april, overtroffen zij de voorgaande edities met een record-resultaat van maar liefst € 75.000! Met 165 equipes in 3 klasses was het de grootste Alzheimer Rally ooit. Bijzondere oldtimers reden een uitdagende route langs de mooiste plekjes in de omgeving van Ermelo. Het bedrag komt ten goede aan onderzoek naar cognitieve reserve. VUmc Alzheimercentrum is de heren opnieuw heel dankbaar voor hun geweldige bijdrage.

Aegon Triatlon010

Aegon Triatlon010Zondag 16 juli hebben 50 Aegon medewerkers hun sportieve grens verlegd tijdens de Aegon Triatlon010. Vanaf februari volgden ze een gezamenlijke zwem-, fiets- en looptraining om de uitdaging goed te kunnen volbrengen. Naast het voorbereiden van de triatlon, zamelden de deelnemers ook een prachtig bedrag van € 5.300 in voor het 100-plus onderzoek van VUmc Alzheimercentrum. Wegens blauwalg moest het zwemgedeelte noodgedwongen afgezegd worden, maar alle Aegon-helden wisten de daarvoor in de plaats gekomen Run Bike Run te volbrengen. Trotse werkgever Aegon verdubbelt het opgehaalde sponsorbedrag, waarmee een superbedrag van € 10.600 ten goede zal komen aan het 100-plus onderzoek. Wij danken alle kanjers voor hun fantastische prestatie!

2017


Lions doneren opbrengst Nieuwjaarsconcert 2017

JBR Nieuwjaarsconcert Naarden 2017De 14e editie van het JBR Nieuwjaarsconcert, georganiseerd door Codacapo Music Management en  Lionsclub Bussum-Godelinde, vond plaats op 15 januari jongstleden. De opbrengst van dit bijzondere benefietconcert werd 12 juni overhandigd aan VUmc Alzheimercentrum en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Onderzoekers dr. Rik Ossenkoppele en Anita van Loenhoud namen de cheque van € 12.500 in ontvangst. De andere cheque werd uitgereikt aan Mariette Flipse van Stichting Vluchtelingen-Studenten UAF.
VUmc Alzheimercentrum dankt de organisatoren en hoofdsponsor JBR voor deze fantastische bijdrage!

Lustrum editie Aegon Fietschallenge

Lustrum editie Aegon Fietschallenge teamOngelooflijk! Op vrijdag 19 mei 2017 fietsten de medewerkers en zakelijke relaties van AEGON én 4 teamleden van het 100-plus onderzoek alweer voor de 5e keer voor het 100-plus onderzoek van VUmc Alzheimercentrum. En dit lustrum is een ware fietschallenge gebleken, gezien de harde en frisse wind. De Beloften & Recreanten fietsten een route van 105 km, terwijl de Elite Groep maar liefst 135 km aflegde. Ook dit jaar werd weer een geweldig bedrag bij elkaar gefietst door de deelnemers: € 20.000! Wij zijn supertrots op alle deelnemers!

Alzheimer Rally 2017

Enorme opbrengst benefietdiner "Dinner 2 remember" 1

Dankzij de geweldige inzet van Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Roosenboom werd ook de 6e editie van de Alzheimer Rally een gigantisch succes! Dit jaar (st)reden 163 equipes mee tegen de ziekte van Alzheimer. Een bijzondere selectie van klassieke auto’s en sportscars maakten een prachtige route rond de Veluwe. Met het resultaat van 72.000 euro van deze editie, komt de totale opbrengst van alle Alzheimer Rally’s op ruim 300.000 euro.

Dinner2Remember

Enorme opbrengst benefietdiner "Dinner 2 remember"

Op 20 april vormde het Koetshuis te Breukelen het prachtige decor voor het Dinner2Remember. 200 gasten genoten van dit bijzondere event: een gezellige avond met een serieus tintje. Er werd namelijk aandacht gevraagd voor dementie op jonge leeftijd. Zo vertelde een patiënte over de enorme impact van deze ziekte op haar leven, haar naasten en carrière. De presentatie was in handen van Irene Moors, die onder meer professor Philip Scheltens interviewde en de Dinner2Remember-quiz in goede banen leidde.

Dankzij het geweldige comité, dat zich het afgelopen jaar met hart en ziel heeft ingezet, en alle leveranciers die om niet hun diensten aanboden werd het diner een groot succes. Met de tafelverkoop, een veiling van onvergetelijke momenten en een aantal extra donaties werd maar liefst 400.000 euro opgehaald voor onderzoek bij VUmc Alzheimercentrum. Het was met recht een onvergetelijke avond!

CU When I get There

Virtuele fietstocht voor alzheimer onderzoekDe afgelopen maanden maakte Saskia Vervoort een virtuele fietstocht van 5.000 kilometer van Amsterdam, via Groot-Brittannië, naar haar thuisbasis in Coín vlakbij Málaga, Zuid-Spanje. Met deze bijzondere actie zamelde ze geld in voor onderzoek naar alzheimer, en dat allemaal zonder de deur uit te gaan. Ze fietste namelijk thuis op haar hometrainer omdat ze haar man, die de ziekte van Alzheimer heeft, niet te lang allen thuis kan laten. Saskia hield de afgelegde kilometers bij op een kaart en bezocht virtueel vrienden en bekenden om zich te laten sponsoren. De laatste kilometers fietste ze in haar stamkroeg waar nog extra geld werd ingezameld met een loterij. De eindstand van al haar inspanningen komt uit op 6385 euro voor alzheimer onderzoek. Fantastisch gedaan Saskia, wij zijn trots op je!

2016


Dam tot Damloop 2016

Geslaagde Acties 5Na het succes van vorig jaar verschenen er dit jaar 120 lopers van Aegon en VUmc Alzheimercentrum aan de start van de Dam tot Damloop. Zij gingen niet alleen de sportieve uitdaging aan om een afstand van 10 Engelse mijl (16,1 km) te rennen, maar ook om zoveel mogelijk geld voor alzheimer onderzoek in te zamelen. En dat is gelukt: al onze lopers haalden de finish en haalden samen ruim 38.000 euro op. Een geweldige prestatie!

Sponsoractie rond London Marathon

Sponsoractie rond London MarathonZondag 24 april liep Tom Berens de London Marathon. Deze sportieve uitdaging greep hij aan om aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer én geld in te zamelen voor VUmc Alzheimercentrum. “Alzheimer gaat me erg aan het hart. Het slopende proces en de aftakeling die inherent zijn aan deze ziekte, heb ik helaas van dichtbij meegemaakt in zowel mijn eigen familie als in de familie van goede vrienden”, vertelt Tom.

Hij vroeg vrienden en familie om hem te sponsoren. Zijn werkgever ING bood aan om de donaties te verdubbelen. Hiermee komt het geweldige resultaat van deze mooie actie uit op € 4.542 voor alzheimer onderzoek. Veel dank Tom, je bent een topper!

AEGON Fiets Challenge 2016 voor 100-plus onderzoek

Geslaagde Acties 2De AEGON-professionals, hun zakelijke klanten en het 100-plus team hebben op 27 mei keihard gefietst voor het 100-plus onderzoek. De deelnemers aan deze 4e Fiets Challenge legden 100 kilometer van de Elfstedentocht af op de fiets.

Aan het eind van de dag tijdens een welverdiend en gezellig diner in het WTC Hotel van Leeuwarden werd aan onderzoeksleider Henne Holstege een cheque met een opbrengst van 30.000 euro overhandigd. Maar daar stopte het nog niet… Tot 1 augustus kon men nog doneren, zodat het eindresultaat uitkwam op het geweldige bedrag van 40.000 euro. Deze prachtige donatie wordt benut voor de aanschaf van 2 kleine auto’s, zodat de onderzoekers de 100-plussers in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen bezoeken, en voor de aanschaf van een super computer om complexe DNA-berekeningen te kunnen maken.

Recordopbrengst Alzheimer Rally

Recordopbrengst Alzheimer Rally 2016De 5e editie van de Alzheimer Rally heeft een recordbedrag opgeleverd voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Vrijdag 22 april reden 157 equipes een prachtige route door het idyllische Drentse landschap.

Dankzij de grandioze betrokkenheid en enorme inzet van de organisatie, bestaande uit Jan de Beus, Frans Diepeveen en Martin Rooseboom, werd deze editie een nog groter succes dan voorgaande jaren. Er werd maar liefst € 69.000 ingezameld, dat ten goede komt aan het I-read onderzoek. In totaal haalden de heren al bijna 250.000 euro op voor onderzoek om niet te vergeten.

Vumc Alzheimercentrum bedankt Jan, Frans en Martin zeer voor deze fantastische dag en het mooie resultaat! Kijk voor meer informatie over deze bijzondere benefietrally op www.alzheimerrally.nl.

Lions Bussum Godelinde doneert opbrengst Nieuwjaarsconcert

Geslaagde ActiesUit handen van Bart Orth en Ronald van Rijn, van Lionsclub Bussum Godelinde, ontving prof. Philip Scheltens op 7 maart een prachtige cheque ter waarde van 12.500 euro. Het geldbedrag is de helft van de opbrengst van het nieuwjaarsconcert dat op 10 januari jl. plaatsvond in de Grote Kerk van Naarden. Dit goede-doelenconcert is een jaarlijks initiatief van Lionsclub Bussum Godelinde, in samenwerking met JBR Managementadviesbureau. De andere helft komt ten goede aan Stichting voor Vluchtelingen-Studenten UAF.

Het uitvoerende Amsterdam Symphony Orchestra stond zoals ieder jaar onder leiding van dirigent Peter Santa, een van de 40 leden van de Bussumse Lionsclub. Hij is tevens dirigent van the Amsterdam Chamber Orchestra, dat vorig jaar een fantastisch optreden verzorgde tijdens onze bijeenkomst op Wereld Alzheimerdag.

2015


Meet the Alzheimers 2015

Op 12 november vormde de Harbour Club in Amsterdam het decor voor de 3e editie van Meet the Alzheimers, wederom georganiseerd door drie dames van ons Comité Fondsenwerving. Angela Groothuizen presenteerde de avond en zong zelf het ontroerende nummer ‘Dwaal’.
Traditiegetrouw verzorgde Talpa de Train your Brain quiz en Danny Rook trad op als veilingmeester. Met de veiling, lotenverkoop en aanmeldingen voor Onvergetelijke Vrienden werd € 22.000 opgehaald. Het was weer een prachtige avond! Grote dank aan de organisatie: Alexandra Peterich-Roskam, Geertje Hoek en Mechtelien van Alkemade.

King Tour: inzameling voor VUmc Alzheimercentrum

Op 11 september 2015 organiseerde King Software voor de 6e keer de King Tour. De King Tour is een gezellig uitje voor de klanten, relaties en partners van King Software. Op vrijdagmiddag toerden de deelnemers door een pittoresk stukje van Nederland waar je normaal op de snelweg voorbij raast, dwars door het Groene Hart. Het was prachtige weer en er hing een erg goede sfeer, waardoor iedereen van de dag heeft genoten. De teams zamelden maar liefst € 2.785 in voor onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum.

The burpee mile: afzien voor Alzheimer onderzoek

Geslaagde Acties 1Op 21 juni vond de 2e editie van de burpee-mile plaats. Een burpee is een fitness oefening waarbij je je gehele lichaam traint, een sprong gevolgd door een ligsteun houding waarna je weer omhoog springt. Kanjer Joost greep deze race aan om geld in te zamelen voor het VUmc Alzheimercentrum. Hij ging de strijd aan met zichzelf en legde de 1,6 kilometer af in 2 uur en 14 minuten met een totaal van 655 burpees. Het was een zware race en de omstandigheden waren niet ideaal, maar hij heeft de finish overtuigend gehaald. Door zich te laten sponsoren per burpee heeft hij een prachtbedrag van € 2.103,58 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Een fantastische prestatie! Kijk hier voor een impressie van deze bijzondere race.

3e Aegon Fiets Challenge: € 31.000 voor Alzheimeronderzoek

Onder nogal barre omstandigheden fietsten vrijdag 29 mei zo’n 50 relaties en medewerkers voor een goed doel: het 100-plus onderzoek van het Alzheimercentrum van het VUmc. De naam Aegon Fiets Challenge deed voor de derde keer zijn naam eer aan. Voor alle deelnemers was de 100 kilometer tellende tocht afzien. Met windstoten van 65 kilometer per uur, onophoudelijke slagregens en zelfs een ijsstorm, mocht je dit met recht een heroïsche tocht noemen. Dat de inspanningen niet voor niets zijn geweest bleek ‘s avonds bij het afsluitende diner op de 11e etage van het WTC Leeuwarden. Uit handen van Nico Dekker ontvingen Henne Holstege en Karlijn Pieterse van het 100-plus onderzoek door het VUmc Alzheimercentrum een cheque van maar liefst 31.000 euro.

Top
Volg ons via