Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Gooische Rally levert €10.000 op voor onderzoek

Datum: 9 september 2019 Gooische Rally levert €10.000 op voor onderzoek

De 20ste editie van de Gooische Rally, georganiseerd door de Lions Blaricum-Laren, heeft afgelopen zondag ruim 20.000 euro opgebracht. Het geld komt ten goede aan drie goede doelen: Alzheimercentrum Amsterdam, Wereldouders en Becoming The Best Version of Yourself.

Voor het 2e opeenvolgende jaar was ons centrum een van de goede doelen. We hebben een mooie cheque van maar liefst 10.000 euro in ontvangst mogen nemen. Deze bijdrage gaat dit jaar naar het onderzoek van neuroloog en onderzoeker dr. Jort Vijverberg naar de relatie van hoofdtrauma en neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

Gooische Rally levert €10.000 op voor onderzoek

Jort Vijverberg (2de van links) neemt de cheque in ontvangst

Chronische traumatische encefalopathie (CTE) is een neurodegeneratieve ziekte die veroorzaakt wordt door repetitieve hoofdletsels bij bepaalde beroepen en sporten. Het betreft een relatief nieuwe tak van onderzoek die de relatie tussen (repetitief) hoofdletsel, zoals bij boksen en voetbal en cognitieve achteruitgang of gedragsstoornissen onderzoekt.

In de USA is dit een probleem vanwege American Football, maar ook in Nederland komt het voor. In Alzheimercentrum Amsterdam onderzoeken de relatie tussen hoofdletsel en neurodegeneratie, specifiek CTE. Met het geld van de rally kunnen wij pathologisch onderzoek op hersenweefsel verrichten.

Dank aan alle rally rijders en de organisatoren!

> Bekijk hier een korte video van deze rally

Top
Volg ons via