Doneer nu

Start ABOARD Cohort: heeft u een uurtje voor Alzheimer?

Datum: 30 september 2022 Alzheimer 10-daagse 2022 Uurtje voor alzheimer
Delen

Dementie is volksziekte nummer één. De kans dat iemand in uw omgeving het heeft of krijgt is groot. Om dit in de toekomst te voorkomen, is onderzoek nodig. Om meer inzicht te krijgen in het verloop van het hele ziekteproces van de ziekte van Alzheimer start het ABOARD Cohort. Onderzoekers verzamelen medische gegevens en vragenlijsten over de ervaringen van patiënten en naasten.

ABOARD Cohort

Een belangrijk onderdeel van het ABOARD project is het opzetten van een landelijke dataverzameling om meer inzicht te krijgen in het verloop van het hele ziekteproces van de ziekte van Alzheimer. Dit doen onderzoekers door het verzamelen van medische gegevens en vragenlijsten over de ervaringen van patiënten en naasten. Vandaag gaat daarom het ABOARD Cohort van start.

Om dementie in de toekomst te voorkomen, is onderzoek nodig. Meedoen met het ABOARD Cohort kost u (maximaal) een uurtje. Doe mee aan ons onderzoek, gewoon vanuit huis, en help mee om een toekomst zonder Alzheimer mogelijk te maken.

ABOARD 2

Ja, ik doe mee!

> Ga naar de website www.aboard-cohort.nl en meld u aan!

ABOARD project

In het ABOARD project bundelen meer dan dertig partners hun krachten, waaronder de vijf Nederlandse alzheimercentra en Alzheimer Nederland. Publieke en private partijen uit de gehele kennisketen werken samen: van universiteiten tot zorg- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Met als doel om samen alzheimer stoppen voor het start.
> Lees meer over het ABOARD project

Top
Volg ons via