Doneer nu

Sportieve acties voor Alzheimer: helpt u mee?

Datum: 20 juni 2018 Sportieve acties voor Alzheimer: helpt u mee? 4
Delen

Er zijn twee sportievelingen die zich deze zomer inzetten voor de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Ze heten ook nog eens allebei Mandy. Wat zij gaan doen en waarom? Dat lees je hieronder. 

Mandy ter Haar

Mandy ter Haar loopt de Nijmeegse vierdaagse voor Alzheimer
Mandy: “Ik werk als onderzoeksassistent en neuropsycholoog in het VUmc Alzheimercentrum. Elke dag zie ik de grote impact die de ziekte van Alzheimer heeft op zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving. Er loopt al veel onderzoek, maar het is belangrijk dat dit verder uitgebreid wordt. Er valt nog zoveel te behalen. Ik ga de Nijmeegse vierdaagse lopen voor onderzoek naar alzheimer. Ik loop de vierdaagse voor de eerste keer. Ik zal niet alleen lopen, maar samen met mijn zus en een vriendin. Dit doen we om elkaar te blijven ondersteunen met als doel samen de finish te halen.”

Mandy loopt voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Het geld komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Mandy steunen? Dat kan hier.

Mandy ter Haar (L) met haar trainingsmaatjes

Mandy Kreuger – Zwartjens stept voor haar vader

Mandy Kreuger – Zwartjens

Mandy: “Mijn vader Henk is één van de vele personen die getroffen is door de ziekte van Alzheimer. Mijn vader doet aan zoveel mogelijke onderzoeken mee voor een toekomst zonder alzheimer. Hij doet dit niet voor zichzelf, maar voor de volgende generatie. Dit doet hij zonder enige twijfel, ondanks dat het hem veel energie kost. Ik hoop op een behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Daar is onderzoek voor nodig en onderzoek is heel kostbaar. Ik wil mijn bijdrage leveren door te gaan steppen om hiermee zoveel mogelijk geld op te halen. Op woensdag 22 augustus vertrek ik vanaf het Drielandenpunt in Vaals naar mijn woonplaats Pijnacker. Deze reis van 240 kilometer hoop ik in 3 dagen af te kunnen leggen. Over de ziekte van Alzheimer en andere ziektes die dementie veroorzaken is te weinig bekend en hier moet verandering in komen! Steun mij en doneer voor een toekomst zonder alzheimer.”Mandy stept voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Het geld komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Mandy steunen? Dat kan hier.

 

Top
Volg ons via