Doneer nu

Promotie Linda Wesselman | Leefstijltips voor een betere hersengezondheid

Datum: 31 maart 2020 Promotie Linda Wesselman
Delen

Linda Wesselman onderzocht de relatie tussen voeding en cognitie in mensen met geheugenklachten, maar zonder dementie. Ze vond dat aspecten van gezonde voeding, zoals fruit, groente en vis geassocieerd waren met betere cognitieve functies. Vervolgens ontwikkelde Wesselman samen met mensen met geheugenklachten het online programma ‘Hallo Hersenen’, gericht op het verbeteren van de hersengezondheid. In de ontwikkeling werd rekening gehouden met de wensen en de behoeften van de gebruikers. Ook werden de gebruikerservaringen onderzocht. ‘Hallo Hersenen’ is opgebouwd uit: fysieke activiteit, sociale activiteit, levenshouding, voeding en mentale activiteit. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Alzheimercentrum Amsterdam, en was onderdeel van een Europees project. Een concrete tip? Ga tijdens de lunchpauze een stuk wandelen. Of bel een vriend op die je al een tijd niet hebt gesproken. Deelnemers gaven aan dat het programma hen meer bewust maakte van de leefstijlfactoren die belangrijk kunnen zijn voor de hersengezondheid.

>> Wesselman is geïnterviewd door Linda.nl over haar onderzoek, lees het interview hier.
>> Ook is Linda geïnterviewd voor DOQ.nl, lees het interview hier.

De bevindingen van Wesselman dragen bij aan de mogelijkheid om leefstijl in te zetten voor een betere hersengezondheid. Haar onderzoek geeft concrete handvatten om met een online programma op grotere schaal mensen te bereiken om hersengezondheid te bevorderen in de context van dementiepreventie. Meer informatie vindt u hier.

Promotie

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt de promotie van Linda Wesselman plaats via een videoverbinding. De promotie is helaas niet live te volgen. 

Datum: 1 april om 15.45 uur
Locatie: via videoverbinding
Titel: Lifestyle and brain health: Exploring possibilities of an online intervention in non-demented elderly
Promotor: prof. dr. W.M. van der Flier
Copromotoren: dr. S.A.M. Sikkes en dr. A.M. Hooghiemstra

Subsidiegever: EU-JPND en Stichting Equilibrio

Top
Volg ons via