Doneer nu

Opening Sock-up Store op Utrecht CS

Datum: 18 september 2018 Opening Sock-up Store op Utrecht CS 3
Delen

Dinsdagmiddag 18 september om 18 uur was het zover, de officiële opening van de eerste Sock-up Store en de lancering van de Alzheimer SOCKS van 2018. Dit alles natuurlijk als opmaat naar Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Tijdens deze opening werd het eerste paar van de nieuwe Alzheimer SOCKS uitgereikt aan Naomi, die samen met haar opa Willem de ontwerpwedstrijd heeft gewonnen.

Muzikale videoportretten

Verder vertelde zangeres Kim Erkens, bekend van het Vergeet-mij-liedje, over de 50 prachtige muzikale videoportretten die zij maakte van mensen met dementie. In de Sock-up Store is een selectie van die video’s te zien. Daarnaast gaf Wiesje van Flier, hoofd onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam, een minicollege over wat dementie doet met de hersenen.

Sock-up Store

Van 17 t/m 23 september is de Sock-up store geopend. Ga langs bij de Sock-up Store op Utrecht Centraal (naast spoor 18). Koop daar jouw paar Alzheimer SOCKS en leer meer over de noodzaak van onderzoek.

Opening Sock-up Store op Utrecht CS 1

Alzheimer SOCKS 2018

Anders dan voorgaande jaren, waarbij er werd samengewerkt met Nederlandse ontwerpers, zijn de Alzheimer SOCKS van dit jaar ontworpen door alzheimerpatiënt Willem en zijn kleindochter Naomi. Een jaar geleden werd bij de opa van Naomi Alzheimer ontdekt. Sinds die dag is alles veranderd en verliest hij iedere dag weer iets meer van zijn herinneringen.
Lees meer over hun verhaal en sokken: www.alzheimersocks.nl

Top
Volg ons via