Doneer nu

Ontwerp jij de nieuwe Alzheimer Socks?

Datum: 5 december 2017 Ontwerp jij de nieuwe Alzheimer Socks? 1
Delen

Dementie komt veel voor. Het treft nu al ruim 260.000 Nederlanders. Toch wordt er nog steeds te weinig over deze ziekte gesproken en is er nog veel geld nodig voor onderzoek. Het VUmc Alzheimercentrum doet wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van dementie; de enige weg naar de oplossing. Hoe beter we de ziekte begrijpen, hoe sneller er een medicijn gevonden kan worden voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Ontwerp jij de nieuwe Alzheimer Socks?

1e editie

Voor wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig, daarom hebben we een landelijk bekende actie, de zogeheten Alzheimer Socks (zie www.alzheimersocks.nl). De opbrengst van de sokken komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum. Het verschil tussen de twee sokken staat symbool voor de staat van verwarring waarin mensen met dementie kunnen verkeren. De sokken nodigen mensen uit om het gesprek over dementie aan te gaan. Zo dragen de sokken dus zowel bij aan de bewustwording van dementie als aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek.

Ontwerp jij de nieuwe Alzheimer Socks? 1

Huidige editie

De eerste editie van de Alzheimer Socks werd ontworpen door modeontwerper Mart Visser en de zelf aan alzheimer overleden ontwerper Frans Molenaar. De editie van de sokken die nu te koop zijn, is ontworpen door tweelingzussen en ontwerpduo Spijkers en Spijkers. Voor 2018 is de zoektocht naar nieuwe ontwerpers van start. Voor de editie Alzheimer Socks 2018 nodigen we u uit om de nieuwe Alzheimer Socks te ontwerpen en uw verhaal te vertellen. Alzheimer Socks ontworpen door de mensen die het meemaken en hun dierbaren, Helpt u mee?

Heeft u vragen? Bel gerust met Bente: 06- 4486 8339

Alzheimer Socks voor onder de kerstboom? Kijk snel hier. 

Top
Volg ons via