Doneer nu

Nominatie VIVA400

Datum: 7 oktober 2015 Stem op deze twee VIVA400-vrouwen 2
Delen

Zowel Wiesje van der Flier als Femke Bouwman zijn genomineerd voor de VIVA400-lijst, categorie Knappe Koppen. Stemt u ook?

Wiesje van der Flier
Alzheimer geldt als de duurste ziekte. En omdat we steeds ouder worden, zullen nog meer mensen deze ziekte krijgen. Daar wil Wiesje van der Flier wat aan doen. Ze werd vorig jaar benoemd tot hoogleraar en is hoofd wetenschappelijk onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum, waar ze met andere Europese onderzoekers naar manieren zoekt om de vergeetaandoening te vertragen of te stoppen. Haar boek ‘Het Alzheimermysterie’ verscheen in september.
Femke Bouwman
Als je oud en vergeetachtig wordt, dan is de kans groot dat je de ziekte van Alzheimer hebt. Maar als het aan Femke Bouwman ligt, is dit te voorkomen. Als neuroloog en onderzoeker bij het VUmc Alzheimercentrum werkt ze mee aan een manier om bij jonge mensen te bepalen of ze Alzheimer in hun hersenen hebben. Ze hoopt dat er een medicijn wordt ontwikkeld om de ziekte vroeg op te sporen en te remmen, en ontving daarvoor al meerdere subsidies. Ook won ze dit jaar, samen met promovendus Jurre den Haan, de publieksprijs van de Amsterdam Science & Innovation Award.
Top
Volg ons via