Doneer nu

Nieuwe podcast HersenHelden

Datum: 21 september 2021 Nieuwe podcast HersenHelden 2

Activiteit 2 van de Alzheimer 10-Daagse 2021

In deze 10-Daagse organiseren we in tien dagen diverse activiteiten. Dit doen we ieder jaar rondom Wereld Alzheimer Dag om (extra) aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. > gehele programma van de Alzheimer 10-Daagse

 

Nieuwe podcast HersenHelden

HersenHelden is een nieuwe podcast van Alzheimercentrum Amsterdam over ziekten die leiden tot dementie, vooral op jonge leeftijd. Presentator, onderzoeker en proefpersoon Jetske van der Schaar gaat in gesprek met bijzondere gasten, van professor tot patiënt en van mantelzorger tot proefpersoon. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor betere zorg en baanbrekend onderzoek. Ze praten over alles wat erbij komt kijken om de problemen te ontrafelen en op te lossen. Wat hebben ze bereikt, waar staan we nu en hoe ziet de toekomst eruit?

Deze maandelijkse podcast is interessant voor iedereen die meer wil weten over dementie of vragen heeft zoals: “Wat is het verschil tussen dementie en alzheimer?”; ‘” Kan ik het ook krijgen?” en “Wat kan ik doen om dementie te voorkomen?”.

> lees hier meer over de eerste twee afleveringen

Hoe is HersenHelden te beluister?

De eerste twee afleveringen van de podcast HersenHelden zijn vanaf vandaag te beluisteren via Spotify en Apple Podcast.

Spotify

Podcast HersenHelden 2 Download en open Spotify op je computer, tablet of telefoon. Zoek op ‘HersenHelden’ en kies de aflevering die je wilt beluisteren. Druk op ‘Volgen’ om HersenHelden in je bibliotheek op te slaan.
> Ga via deze link naar de podcast in Spotify

Apple Podcasts (iOS)

Podcast HersenHelden 3 Open deze app, die standaard op elke iPhone en iPad staat, en zoek op ‘HersenHelden’. Selecteer het programma en kies de aflevering die je wilt beluisteren. Abonneer je met één druk op de knop, dan krijg je een seintje als er een nieuwe aflevering online staat.
> Ga via deze link naar de podcast in Apple Podcast

 


De strijd tegen dementie is actueler dan ooit. Met de goedkeuring in Amerika van het eerste alzheimermedicijn wordt een mooie en hoopvolle stap gezet naar een wereld zonder alzheimer. Dit toont het belang van wetenschappelijk onderzoek aan om tot oplossingen te komen. Wij gaan onverminderd door met de zoektocht en u kunt ons helpen.

Bekijk op de pagina Steun onze strijd tegen dementie wat de mogelijkheden zijn. Alle (extra) steun is zeer welkom.

Top
Volg ons via