Doneer nu

Film ‘MICHEL, acteur verliest de woorden’ in première

Datum: 21 februari 2018 MICHEL, acteur verliest de woorden in premiere
Delen

De bijzondere documentaire ‘MICHEL, acteur verliest de woorden’ is in première gegaan. De film van Irma Wijsman en Patrick Minks met Michel van Dousselaere, is naar een idee van Irma Wijsman zelf. De film gaat over acteur Michel van Dousselaere (Gent, 1948). In 2014 is bij hem een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. In de film ‘MICHEL, acteur verliest de woorden’ is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden en daarmee van het vak dat hij al zo lang uitoefent. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, om scherp te blijven en om op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur.

De filmtheatertournee van de documentaire over Michel van Dousselaere is vorige week donderdag 15 februari van start gegaan in Het Ketelhuis in Amsterdam. In meer dan twintig steden inmiddels is ‘MICHEL, acteur verliest de woorden’ te zien.

Meer informatie
Houd de website in de gaten voor nieuwe data, ook om te zien waar de nagesprekken in aanwezigheid van de makers plaatsvinden. Of blijf op de hoogte via de facebookpagina van de film. Irma Wijsman is geinterviewd door ‘Tijd voor MAX ‘, terug te kijken via deze link.

Top
Volg ons via