Doneer nu

Film “Meemo”: Als papa of mama dementie heeft

Datum: 10 mei 2017 Film "Meemo": Als papa of mama dementie heeft
Delen

Hoe leg je een jong kind uit wat er gebeurt als papa of mama dementie heeft? Het VUmc Alzheimercentrum heeft een Nederlandse vertaling laten maken van een korte animatiefilm uit Noorwegen. De film gaat over een meisje met een moeder met dementie. De uil “Meemo” helpt het meisje als ze zich zorgen maakt over haar moeder. Het filmpje legt in makkelijke taal uit hoe het is als papa of mama dementie heeft.

De Nederlandse vertaling en ingesproken stem zijn van Karlijn Pieterse van iep coaching. Pieterse is oud-medewerker bij het VUmc Alzheimercentrum en werkt momenteel als psycholoog en kindercoach voor ouders en kinderen in echtscheidingssituaties.

Aanleiding project
Verpleegkundig consulent, Freek Gillissen, heeft regelmatig kinderen in de basisschoolleeftijd in zijn spreekkamer. Het is lastig om met deze jonge doelgroep in gesprek te gaan over hoe het is als een van je ouders dementie heeft. Tijdens een bezoek aan collega’s in Noorwegen kwam hij de film Meemo op het spoor. Deze film kan ondersteuning bieden in het gesprek. In de toekomst worden er mogelijk meer ondersteunende en educatieve materialen ontwikkeld voor kinderen.

Meer informatie?
Op dementie.nl vindt u meer informatie over het onderwerp (jonge) kinderen en dementie. Hier vindt u een artikel over hoe je een kind kunt helpen begrijpen en accepteren wat er aan de hand is. En hier een artikel specifiek voor gezinnen met kinderen waarvan een van de ouders dementie op jonge leeftijd heeft.

 

Top
Volg ons via