Doneer nu

Wij zoeken: Liedjes met een verhaal

Datum: 28 oktober 2019 Wij zoeken: Liedjes met een verhaal
Delen

Wij zijn op zoek naar liedjes met een verhaal

Amsterdam UMC heeft als eerste en enige ziekenhuis in Nederland een eigen bigband. Onder muzikale leiding van bandleider Diederik Ruisch speelt de Amsterdam UMC Bigband regelmatig op congressen, festivals en in ziekenhuizen. Daarnaast worden grotere projecten gerealiseerd om het bijzondere werk binnen Amsterdam UMC te ondersteunen. Zo werd in 2016 een speciale cd opgenomen voor het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC.

Geld inzamelen voor alzheimeronderzoek

In 2020 staat een nieuwe actie gepland, waarbij de relatie van hersenziekten, als de ziekte van Alzheimer, en de (helende werking) van muziek centraal komt te staan. Een CD vol “liedjes met een verhaal” om geld in te zamelen voor alzheimeronderzoek. Muziek vormt een belangrijke aanvulling op ons dagelijks leven. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat muziek een positief effect heeft op de verbindingen tussen verschillende gebieden in de hersenen. Ook mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie hebben baat bij het luisteren naar of het maken van muziek.

Oproep

Heeft u een liedje/muziek waar een bijzondere betekenis of herinnering aan zit? Laat het ons dan weten! Stuur uw liedje/muziek met toelichting voor 1 januari naar: alzheimercentrum@vumc.nl

Top
Volg ons via