Doneer nu

Lezing: “Het Alzheimer Mysterie”

Datum: 22 september 2015

Op donderdag 24 september om 14:00 zijn Wiesje van der Flier (hoofdonderzoeker VUmc Alzheimercentrum) en Philip Scheltens (neuroloog en directeur VUmc Alzheimercentrum) te gast in Scheltema en vertellen over hun net verschenen boek “Het Alzheimer Mysterie”.

Ze vertellen wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met dementie, hoe het te behandelen is en wat je kunt doen om het te voorkomen.

Over ‘Het Alzheimer Mysterie’:
Alzheimer vormt dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo’n 250.000 mensen met deze ziekte, een aantal dat binnen enkele decennia zal verdubbelen. Toch weten we weinig over alzheimer, en is er ook nog geen geneesmiddel. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is. Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met dementie, hoe het te behandelen is en wat je kunt doen om het te voorkomen.Per verkocht boek gaat er €2,00 naar wetenschappelijk onderzoek naar alzheimer.

Opgeven voor de lezing kan door een e-mail te sturen naar roos@scheltema.nl.

Datum     24 september 2015
Tijd     14:00 tot 15:00
Locatie     Scheltema. Rokin 9, Amsterdam
Top
Volg ons via