Doneer nu

Landelijk Congres Moderne Dementiezorg

Datum: 13 oktober 2014 Landelijk Congres Moderne Dementiezorg
Delen
Op 24 november 2014 vindt alweer de zesde editie van het Landelijk Congres Moderne Dementiezorg plaats in het NBC in Nieuwegein. Deze editie heeft een speciaal programma en belooft nog groter te worden dan de vorige vijf edities!

Vernieuwende ontwikkelingen uit de dagelijkse dementiepraktijk worden gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Alle plenaire lezingen en activiteiten hebben te maken met het in de kracht zetten van de persoon met dementie. Speciale aandacht gaat uit naar wat mensen met dementie nog wel kunnen. Dit congres kenmerkt zich door de vele disciplines die elkaar ontmoeten en inspireren. Afgelopen jaar waren er bijna 1.000 deelnemers.

Het congres wordt georganiseerd door StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland, het Trimbos-instituut en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

Inspirerend programma
In het programma spelen mensen met dementie en mantelzorgers een actieve rol. Het plenaire programma start met een bijdrage over leren leven met dementie door Anne-Mei The, bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg, bijgestaan door een mantelzorger. Het middagprogramma start met een bijzonder intermezzo over empowerment, belicht vanuit een persoon met dementie.

De deelnemers kunnen een keuze maken uit maar liefst 74 verschillende sessies. Nieuw op deze zesde editie zijn deelsessies waarin theater en improvisatie centraal staan. Andere werkvormen van de sessies zijn: workshops, debatten en film- en inspiratiesessies. Onder de noemer ‘In gesprek met…’, ontmoeten de deelnemers familie en mantelzorgers van mensen met dementie en gaan zij met hen in gesprek. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar ‘leren van het buitenland’. Vier toonaangevende sprekers uit Frankrijk, Engeland, Noorwegen en België belichten het thema langer thuis wonen met dementie vanuit internationaal perspectief.

Op dit congres is aandacht voor innovaties in de dementiezorg. Het programma is bedoeld voor mensen met uiteenlopende achtergronden, die één ding delen: betrokkenheid bij goede zorg voor mensen met dementie en hun omgeving. In de aanloop naar het bijeenkomst wordt al kennis gedeeld in de speciaal voor dit congres gestarte LinkedIn groep Moderne Dementiezorg.

Het complete congresprogramma staat op www.studiearena.nl, waar de deelnemers zich eenvoudig online kunnen inschrijven.

Arena
Arena is het online congresmagazine van StudieArena, dat in deze editie een verslag in woord en beeld geeft van het afgelopen congres. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en wensen u veel leesplezier toe. Het magazine is te lezen via deze link.

Top
Volg ons via