Doneer nu

Landelijk Congres Moderne Dementiezorg

Datum: 23 oktober 2015 Lunch & Learn: Contact maken door Freek Gillissen en Joke de Jonghe
Delen

Op 24 november 2015 vindt alweer de 8e editie van het Landelijk Congres Moderne Dementiezorg plaats in het Spant! in Bussum: Dementiecongres met speciale aandacht voor wat mensen met dementie nog wel kunnen.

Na de succesvolle bijeenkomst over dementiezorg in de thuissituatie is er weer een compleet nieuw congresprogramma samengesteld waarin vernieuwende ontwikkelingen uit de dagelijkse dementiezorg worden gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

In het programma spelen mensen met dementie en mantelzorgers een actieve rol. Het plenaire programma begint met een bijdrage over de start van DementieNet door o.a. prof.dr. Marcel Olde Rikkert, hoogleraar Geriatrie van het Radboudumc. Daarnaast gaat speciale aandacht gaat uit naar de toegevoegde waarde van muziek in de zorg voor mensen met dementie. In de middag besteden wij aandacht aan dementie op (zeer) jonge leeftijd. Het wordt een mooi afsluitend uur, met meerdere generaties op het podium. We volgen de dagelijkse praktijk van Freek Gillissen, verpleegkundig specialist van het VUmc Alzheimercentrum, en gaan op creatieve wijze samen met patiënten, familie en deskundigen in op de diverse invalshoeken waar jonge mensen met dementie tegenaan lopen.

De deelnemers kunnen verder hun eigen programma samenstellen door een keuze te maken uit maar liefst 36 verschillende sessies over uiteenlopende onderwerpen. Dit congres kenmerkt zich door de vele disciplines die elkaar ontmoeten en inspireren. Alle plenaire lezingen en activiteiten hebben te maken met het in de kracht zetten van de persoon met dementie. Speciale aandacht gaat uit naar wat mensen met dementie nog wel kunnen. Kortom een boeiend programma en niet te missen congres voor iedereen die zich inzet voor mensen met dementie thuis en intramuraal.

Het congres wordt georganiseerd door StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. Deltaplan Dementie, Alzheimer Nederland, het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Radboudumc Alzheimer Centrum en het Trimbos-instituut.

Het complete congresprogramma staat op: http://www.studiearena.nl/.

Top
Volg ons via