Doneer nu

Kennismaking met het LAM museum

Datum: 26 september 2021 Nieuwe podcast HersenHelden 7
Delen

Activiteit 7 van de Alzheimer 10-Daagse 2021

In deze 10-Daagse organiseren we in tien dagen diverse activiteiten. Dit doen we ieder jaar rondom Wereld Alzheimer Dag om (extra) aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. > gehele programma van de Alzheimer 10-Daagse

 

LAM museum

Het LAM museum in Lisse is kleinschalig en heeft een heel persoonlijke aanpak. Het museum is daarom ook erg geschikt voor mensen met dementie.
Het is hét foodart museum in de wereld. Gloednieuw en met veel internationale topstukken. Het LAM is vooral ook een innovatief en persoonlijk museum dat u anders laat kijken. Voor alle leeftijden. Met de super persoonlijke aanpak krijgt u altijd een kunstervaring op maat.

Kijk en ontdek

Onbevangen kijken, een open blik. Zelf ontdekken. Daar draait het om in het LAM. Daarom vindt u bij het LAM geen tekstbordjes met informatie over wie de kunstenaar is, het formaat en wanneer het werk gemaakt is. Bent u eenmaal gegrepen door het werk en wilt u verder de diepte in, dan vertellen de kijkcoaches graag meer over het verhaal van de kunstenaar.

Op maat

Wilt u een persoonlijke kijkuitdaging of tip? Er is altijd een medewerker in de buurt en de collega’s van het museum zijn kijkcoaches; ze prikkelen u steeds anders te kijken. En heeft u iets ontdekt? Deel het vooral, zij leren ook graag van u.

Het LAM museum nodigt u uit

Sietske van Zanten, directeur van het gloednieuwe LAM museum op landgoed Keukenhof in Lisse, nodigt u van harte uit om samen met de familie het museum te ervaren. Kom en kijk samen naar verrassende kunstwerken die allemaal iets te maken hebben met voedsel en consumptie. De Kijkcoaches helpen u tijdens uw bezoek anders te kijken en luisteren graag naar wat u ziet. Kennis van kunst is niet nodig; uw interesses zijn het startpunt.

Na uw bezoek kunt u heerlijk wandelen op het landgoed van Kasteel Keukenhof, of een kop koffie drinken bij de Hofboerderij. De sponsoren van het LAM trakteren u graag op het museum. Reserveer uw ticket met starttijd op lamlisse.nl/tickets en kies voor de gesponsorde kaarten.

Bekijk hier de videoboodschap van Sietske en krijg meteen een voorproefje van het LAM museum.

 

 


De strijd tegen dementie is actueler dan ooit. Met de goedkeuring in Amerika van het eerste alzheimermedicijn wordt een mooie en hoopvolle stap gezet naar een wereld zonder alzheimer. Dit toont het belang van wetenschappelijk onderzoek aan om tot oplossingen te komen. Wij gaan onverminderd door met de zoektocht en u kunt ons helpen.

Bekijk op de pagina Steun onze strijd tegen dementie wat de mogelijkheden zijn. Alle (extra) steun is zeer welkom.

Top
Volg ons via